website diksmuide

CC Kruispunt presenteert het aanbod voor oktober

We zetten de maand oktober meteen goed in! Woensdag 2 oktober ontvangen we Stef Bos voor een zo goed als uitverkochte voorstelling. Wil je er graag bij zijn? Scoor snel nog de laatste tickets!

Zing en swing tijdens het openingsweekend van het nieuwe OC in Woumen samen met Allez, Chantez. Datzelfde weekend maakt ook Daan Hugaert zijn passage in CC Kruispunt met het theaterstuk Spaans Krijt 2.0.

Oktober afsluiten doen we op zaterdag 26 oktober met Living Roots. De top van de Belgische rock- en folkscene eren hun helden en nemen je mee naar de tijd van stoere rock chicks, hemelse singer-songwriters en ware popdiva’s.

Ook in de bib valt er weer van alles te beleven. Laat je verwennen tijdens de verwendag, sluit je aan bij de leesclub, geniet van een winterse vertelling, speel er op los tijdens de spelletjesnamiddag, … Vanaf 29 oktober staat er ook een unieke arcadehal opgezet in de bib. Kom jij de games ook eens uittesten?

Op de hoogte zijn van de laatste nieuwtjes? Scroll zeker eens naar beneden.
cc diksmuide het kruispunt op facebook cc diksmuide het kruispunt op facebook
UiT in Diksmuide
Net als vele meisjes droomt de 15-jarige Lara van een carrière als ballerina. Ze werkt dan ook keihard op de balletschool en trotseert niet alleen de intense lessen, maar ook haar lichaam dat tegenstribbelt
lees meer

Hoe langer Stef Bos als zanger bezig is, hoe meer hij beseft dat het niet om hem gaat maar om het lied. Dat is dan ook het uitgangspunt van RUIMTE, de nieuwe voorstelling van Stef Bos. Vrijer dan ooit staat hij solo op het podium met een koffer vol songs die gespeeld willen worden.
lees meer

De verwendag in de bib is het uitgelezen moment om de bibliotheek wat beter te leren kennen. Vaste klant of nog nooit langs geweest? Iedereen is welkom! We voorzien een lekkere koffiekoek, een vleugje muziek en rondleidingen. Zo verneem je meteen meer over de dagelijkse werking en de historiek van het gebouw!
lees meer

De bib start een leesclub! De groep komt een vijftal keer per jaar samen om een vooraf gelezen boek te bespreken. Mensen die 1 enkele sessie willen bijwonen zijn ook meer dan welkom. De bib zorgt ervoor dat je steeds tijdig over een exemplaar beschikt.
lees meer

Hoor je de spelletjes snurken in onze bib? Ze slapen in de rekken tot iemand ze komt wekken. Haal ze zachtjes uit hun dozen en zet voorzichtig de pionnen klaar. Of gooi driftig de teerling en laat de kanonnen knallen. Onze bib herbergt er velen, kom ze samen spelen. En de allerbeste … die kan je lenen.
lees meer

Daan Hugaert kruipt in de huid van Angel, die als kind door zijn moeder naar een ander land werd gestuurd, ver weg van de Spaanse Burgeroorlog. Hij komt terecht in België en groeit op in een warm pleeggezin. Samen met jullie kijkt hij deze avond terug op een gelukkig leven maar de oorlog lijkt maar niet te stoppen, en dan doet hij waartoe zijn geschiedenis hem dwingt: vertellen
lees meer

Joepie, we vieren feest! Ter ere van de opening van het nieuwe ontmoetingscentrum in Woumen zingen we samen met Allez, Chantez uit volle borst. Hun liedjesbank, de SuperSongSlurper 3000X, werkt enkel als kinderen, ouders én grootouders meehelpen. De opdracht is dus duidelijk: Allez, Chantez!
lees meer

Tijdens zijn vakantie in Senegal ontmoet de wereldberoemde, maar neerslachtige sportman Thierry de prostituee Fae. Ze worden halsoverkop verliefd op elkaar en vinden in hun liefde terug hoop om zich uit hun benarde situaties te bevrijden.
lees meer

Kijken jullie ook opnieuw uit naar de maandelijkse Winterse vertellingen? Kinderen tussen vier en zes jaar zijn samen met hun (groot)ouders en vriendjes van harte welkom om te genieten van de gezellige sfeer in de bib. Na het voorlezen gaan we aan de slag en maken we de kleine kunstenaar in elk van ons wakker.
lees meer

Ben je tussen 10 en 17 jaar en wil je alles weten over programmeren? CoderDojo maakt van ontwikkelen en programmeren een superleuke, keigezellige en megatoffe leerervaring. Tijdens deze workshops leer je alles over websites, games, apps, elektronica en software door er onmiddellijk mee aan de slag te gaan onder begeleiding van enthousiaste CoderDojomentoren.
lees meer

Is je laptop traag? Wil je e-mails lezen op je smartphone of wil je weten hoe je een app installeert? Met al je vragen over je pc, laptop, tablet en smartphone kan je terecht in het Digie Café in de bib. Een ervaren IT specialist staat je met raad en daad bij. Twijfel niet en kom zeker eens langs!
lees meer

Ethiopië 1996, in een dorpje op drie uur van Addis Abeba. Het veertienjarige meisje Hirut wordt op de weg van school naar huis gekidnapt. Het kidnappen van een toekomstige bruid door een would-be echtgenoot, een “telefa”, is een van de oudste tradities in Ethiopië.
lees meer

We keren een avondje terug in de tijd. De top van de Belgische rock- en folkscene eren hun helden en nemen je mee naar de tijd van stoere rock chicks, hemelse singer-songwriters en ware popdiva's. Inspiratie halen ze bij de klanken van Kate Bush, Skunk Anansie, Jewel en vele andere. Dat wordt rocken geblazen!
lees meer

Dracula krijgt een kleinzoon. Hij is daar erg blij mee. Er is wel een probleempje. Zijn kleinzoon is half menselijk. Dus probeert Dracula met hulp van zijn vrienden, zijn kleinzoon te laten voelen wat het is om een vampier te zijn.
lees meer

Kom van 29 oktober t.e.m. 9 november een kijkje nemen naar de unieke arcadehal opgezet in de bibliotheek. De arcadehal bestaat uit 3 arcadegames die boeiend zijn voor spelers van alle leeftijden, van beginners tot doorgewinterde gamers. Kom jij de arcadegames ook eens uittesten?
lees meer

Alex staat onverwacht op een kantelpunt in haar leven wanneer haar dementerende vader in de steek wordt gelaten door haar moeder.
lees meer

Dracula krijgt een kleinzoon. Hij is daar erg blij mee. Er is wel een probleempje. Zijn kleinzoon is half menselijk. Dus probeert Dracula met hulp van zijn vrienden, zijn kleinzoon te laten voelen wat het is om een vampier te zijn.
lees meer

Kijken jullie ook opnieuw uit naar de maandelijkse Winterse vertellingen? Kinderen tussen vier en zes jaar zijn samen met hun (groot)ouders en vriendjes van harte welkom om te genieten van de gezellige sfeer in de bib. Na het voorlezen gaan we aan de slag en maken we de kleine kunstenaar in elk van ons wakker.
lees meer

Weetjes
Per activiteit van CC Kruispunt of de bibliotheek spaar je met je UiTPAS 1 punt. Genoeg punten gespaard? Verzilver je punten in korting, een cadeau of een ander voordeel.
lees meer

Op donderdag 26 september trad Along Comes Mary op in cultuurcentrum Jan Tervaert in Hamme. Dankzij de samenwerking met 19 cultuurcentra werd dit optreden door Cultuurconnect gelivestreamd naar 24 woonzorgcentra, verspreid over Vlaanderen.
lees meer

Dit najaar gaat AmuseeVous weer aan de slag in verschillende organisaties voor een AmuseeVous-Rapport! We stellen een jongerenteam samen dat we droppen als een soort van ‘Secret Shopper’ en nagaat hoe jongerenproof de organisatie is. Roekeloos en wild, hongerig en kritisch.
lees meer

Tijdens het weekend van 12 en 13 oktober vieren we feest! Het nieuwe ontmoetingscentrum in Woumen is zo goed als af en dat moet gevierd worden. Benieuwd wat er tijdens het openingsweekend allemaal op de planning staat? Lees dan snel verder.
lees meer

Twee mooie zomermaanden lang kon je op de markt terecht voor een gezellig aperitiefconcert op en rond de kiosk. Als feestelijk slot draaiden we een leuk slapstickfilmpje.
lees meer

Contact
Maria Doolaeghestraat 2b
8600 Diksmuide
tel. 051 79 32 50
info@cckruispunt.be
Volg ons
rss facebook

gemeente diksmuide

UiT in Diksmuide

de bib diksmuide

2013 © Stad Diksmuide • proclaimer

Uitschrijven deze nieuwsbrief niet leesbaar? bekijk ze online.