website diksmuide

CC Kruispunt vliegt er weer in!

We vliegen er weer in, en hoe! Deze zondag sluiten we de zomer af met een laatste kioskactiviteit op de Grote Markt. Acteer mee in een Slapstickfilmpje, neem deel aan een les Tai Chi of laat je portret tekenen door cursisten van de Kunstenacademie.

Het einde van de zomer betekent meteen ook de start van het nieuwe cultuurseizoen. Op vrijdagavond 27 september geven de mannen van Släpstick de aftrap. Verwacht je aan een avond vol acts, ontroering, sketches, muzikale virtuositeit, humor, … kortom: een seizoensopener voor de ganse familie!

Verder hebben we in september nog op de planning: een inspirerend orgelconcert in de Sint-Pieterskerk te Esen, een benefietconcert door Jeugdkoor Waelrant en ook de gezellige reeksen in de bib gaan opnieuw van start. Voor elk wat wils!

Op de hoogte zijn van de laatste nieuwtjes? Lees onderaan onze weetjes.
cc diksmuide het kruispunt op facebook cc diksmuide het kruispunt op facebook
UiT in Diksmuide
We zoeken vers acteertalent (m/v tussen 2 en 99 jaar) om mee te spelen in ons eigen slapstickfilmpje dat we opnemen tijdens de laatste zondag van onze reeks 'UiT op zondag. Aperitieftijd' op en rond de mooie muziekkiosk op onze markt.
lees meer

Hoor je de spelletjes snurken in onze bib? Ze slapen in de rekken tot iemand ze komt wekken. Haal ze zachtjes uit hun dozen en zet voorzichtig de pionnen klaar. Of gooi driftig de teerling en laat de kanonnen knallen. Onze bib herbergt er velen, kom ze samen spelen. En de allerbeste … die kan je lenen.
lees meer

Hoe pas ik mijn verlengsnoer aan? Hoe vervang ik een schakelaar? We leggen je uit hoe je eenvoudige reparaties kan doen en testen dit uit. Je gaat naar huis met een heleboel tips om de juiste keuze te maken bij de aanschaf van een apparaat of verlichting, samen met enkele trucjes om ze een zo lang mogelijk leven te schenken.
lees meer

New York in de jaren '50. Vier levens raken verstrengeld te midden van de drukte van het pretpark van Coney Island.
lees meer

Ben je tussen 10 en 17 jaar en wil je alles weten over programmeren? CoderDojo maakt van ontwikkelen en programmeren een superleuke, keigezellige en megatoffe leerervaring. Tijdens deze workshops leer je alles over websites, games, apps, elektronica en software door er onmiddellijk mee aan de slag te gaan onder begeleiding van enthousiaste CoderDojomentoren.
lees meer

Graag geziene gast Ludo Geloen keert opnieuw terug voor een inspirerend orgelconcert in de Sint-Pieterskerk te Esen. Deze keer nodigt hij muzikanten Werner Verheecke en Sam Ista uit. Beiden bespelen het euphonium en zullen begeleid worden door Ludo op het orgel. Daarnaast heeft Sam ook nog enkele nummers op marimba in petto. De rode draad? Hun liefde voor muziek.
lees meer

Is je laptop traag? Wil je e-mails lezen op je smartphone of wil je weten hoe je een app installeert? Met al je vragen over je pc, laptop, tablet en smartphone kan je terecht in het Digie Café in de bib. Een ervaren IT specialist staat je met raad en daad bij. Twijfel niet en kom zeker eens langs!
lees meer

Ook de minder mobiele cultuurliefhebbers laten we genieten van een concert, en dat zonder dat ze een stap moeten buiten zetten. We brengen als het ware het cultuurcentrum tot bij hen, in WZC Yserheem te Diksmuide en De OpenLink te Woumen. Along comes Mary wordt gelivestreamd op groot scherm vanuit WACCO.
lees meer

We trappen het cultuurseizoen dit jaar af met de muzikale komedie Släpstick. Bereid je voor op een avond vol acts, ontroering, sketches, muzikale virtuositeit, humor à la Charlie Chaplin & Buster Keaton, …. Kortom: een seizoensopener met een hoog amusementsniveau voor de ganse familie waarbij je ogen en oren tekort zult komen. Na de voorstelling klinken we samen op het nieuwe cultuurseizoen.
lees meer

Het Antwerpse Jeugdkoor Waelrant laat tijdens een benefietconcert ten voordele van de Vleugels hun goed hart zien. Ze brengen een waaier aan verschillende stijlen muziek, van parels uit de muziekgeschiedenis tot Vlaamse koormuziek tot muziek uit Scandinavië. Noem het en deze vrolijke bende brengt het.
lees meer

Weetjes
Projectkoor CHANTage trekt tijdens haar zevende concertreeks alle registers open! Op het programma staat het gevarieerde en beklijvende repertoire van de rockgroep QUEEN.
lees meer

Zin om mee te denken over een vernieuwde samenwerking rond cultuur en erfgoed in de regio? We onderzoeken graag samen met jou welke kansen en uitdagingen de samenwerking tussen Diksmuide, Houthulst, Alveringem en Lo-Reninge biedt.
lees meer

Je hebt nog tot en met 31 augustus de tijd om een vereniging of een persoon te nomineren voor de Diksmuidse Cultuurprijs. Wees er dus snel bij!
lees meer

VA is Koning is een aangrijpende theatermonoloog gebracht door Willy De Jaeghere. Het vertelt het verhaal van Jef die lijdt aan de ziekte van Alzheimer.
lees meer

Zo veel mogelijk kraanvogels vouwen. Dat is de uitdaging die we willen aangaan. We doen dat om te tonen dat we meer vrede willen. Veel meer vrede. En verdraagzaamheid. Ook jij kan je steentje bijdragen! Hoe meer kraanvogels, hoe krachtiger het signaal.
lees meer

Al gehoord van Kultjer Sjok? Nu zeker wel! Kultjer Sjok is een groep jonge ambassadeurs die cultuur onder de aandacht van leeftijdsgenoten wil brengen.
lees meer

Geniet op zaterdag 9 november van een avond vol poëzie. Dichter Hugo Verstraeten stelt er zijn jongste dichtbundel ‘HiEr’ aan jullie voor.
lees meer

Contact
Maria Doolaeghestraat 2b
8600 Diksmuide
tel. 051 79 32 50
info@cckruispunt.be
Volg ons
rss facebook

gemeente diksmuide

UiT in Diksmuide

de bib diksmuide

2013 © Stad Diksmuide • proclaimer

Uitschrijven deze nieuwsbrief niet leesbaar? bekijk ze online.