Website Diksmuide

Nieuwsbrief Diksmuide - 8

De zomervakantie lonkt. Voor wie nog volop aan het plannen is hebben we in deze nieuwsbrief alvast een aantal handige tips. Zo biedt de jeugdzomerbrochure een overzicht van tal van zomerinitiatieven voor 3- tot 16-jarigen. Vertrek je op reis met de kinderen, vraag dan tijdig de kids-ID aan. En nu we het toch over plannen hebben, de abonnementenverkoop van CC Kruispunt loopt op volle toeren. Wees er als de kippen bij om een plaatsje te bemachtigen voor jouw favoriete voorstellingen.

We kunnen er niet om heen, 2014 staat in het teken van de herdenking van de Groote Oorlog. Word jij ook fakkeldrager tijdens het Lichtfront op vrijdag 17 oktober? Inschrijven is de boodschap.
Ook het trieste verhaal dat Käthe Kollwitz meemaakte komt in deze periode onder de aandacht. Een replica van haar beeldengroep ‘Het Treurend Ouderpaar’ maakt een tocht van Vladslo naar Rshew (Rusland). De tocht symboliseert de band tussen de zoon en de kleinzoon van Käthe Kollwitz, het verdriet van WO I en WO II. De replicabeelden zijn op 17 (vanaf 14 uur) en 18 juni (tot 16 uur).
In deze nieuwsbrief
Nieuws
Artiest zoekt Feestneus en Feestneus zoekt artiest !
Vervolledig ons team deelzoneverantwoordelijken tijdens Lichtfront
Vraag uw kids-ID tijdig aan
Bezichtig de replica's Treurend Ouderpaar - 18 & 19 juni
Jeugdzomerbrochure 2014
Nieuwe dynamiek voor bedrijventerrein Heernisse
Overdracht 23 historische oorkonden
Word abonnee en bespaar 25% op de ticketprijs!
Roefel, Dag van het kind
Laat je fiets graveren
Uitvoeringsplan "Leke Centrum" - bericht van openbaar onderzoek
Uitvoeringsplan 'Stationsbuurt' - bericht van openbaar onderzoek
UiT in Diksmuide
Paephoekkerremesse
Sunbeam Festival 2014
Roefel
Zomerse Vrijdagen
bekendmakingen bekendmakingen
bekendmakingen bekendmakingen
Nieuws
Je bent artiest en zoekt speelplekken in de regio ? Of je organiseert een buurtfeest en zoekt een betaalbare act ? Artiest zoekt Feestneus is het project wat je zoekt !
lees meer

Op 17 oktober organiseert GoneWest, het cultureel herdenkingsprogramma van Provincie West-Vlaanderen, het Lichtfront. Het IJzerfront wordt vanaf Nieuwpoort tot Ploegsteert verlicht met fakkels. Om alles in goede banen te leiden zoeken we nog deelzoneverantwoordelijken.
lees meer

De zomervakantie staat voor de deur. In deze periode trekken ouders vaak naar het buitenland met hun kinderen. Reizen ze binnen Europa, dan hebben ze voor hun kinderen een Kids-ID nodig.
lees meer

In het kader van de herdenking 100 jaar Eerste Wereldoorlog, werden door de Volksbund Deutsche Kriegsgräberfürsorge replica beelden gemaakt van Het Treurend Ouderpaar.
lees meer

Met deze gloednieuwe jeugdzomerbrochure kan de vakantie(planning) alvast niet meer stuk!
lees meer

Op 10 juni vond de officiële heropening van het bedrijventerrein Heernisse plaats. In grote delen van de industriezone werden gescheiden riolering en fietspaden aangelegd en de groenaanleg vernieuwd. De werken werden uitgevoerd door de West-Vlaamse Intercommunale (WVI) en stad Diksmuide.
lees meer

De Stad Diksmuide ontving op 9 juni 2014 23 historische stukken uit de periode 1466-1739. Ditmaal vanwege het Geheimes Staatsarchiv Preußischer Kulturbesitz in Berlijn (Duitsland).
lees meer

Op zaterdag 14 juni vanaf 8 uur start de abonnementenverkoop. De eenvoudigste en snelste manier om je abonnement te kopen is online! Een abonnement bestaat uit minstens 5 verschillende voorstellingen. Hiermee bespaar je 25% op de basisprijs.
lees meer

Zit je in het basisonderwijs en woon je in Diksmuide? Dan word je van harte uitgenodigd om op zaterdag 28 juni te roefelen in en rond het ontmoetingscentrum Ter Zaele, H. Consciencestraat 7 in Beerst.
lees meer

In juni en de zomervakantie organiseert de stad fietsgraveeracties.
lees meer

Het openbaar onderzoek over het ruimtelijk uitvoeringsplan "Leke Centrum" loopt van 1 juni tot en met 31 juli. Bezwaren en opmerkingen moeten schriftelijk en aangetekend opgestuurd worden naar de Gecoro, Heernisse 6, 8600 Diksmuide en dit uiterlijk op 31 juli.
lees meer

Het openbaar onderzoek over het ruimtelijk uitvoeringsplan "Stationsbuurt" loopt van 1 juni tot en met 31 juli. Bezwaren en opmerkingen moeten schriftelijk en aangetekend opgestuurd worden naar de Gecoro, Heernisse 6, 8600 Diksmuide en dit uiterlijk op 31 juli.
lees meer

Contact
Heernisse 6
8600 Diksmuide
tel. 051 79 30 00
info@stad.diksmuide.be
Volg ons
rss facebook

cultuur centrum

uit in dikmsuide

toerisme


2013 © Stad Diksmuide • proclaimer

Uitschrijven Is deze nieuwsbrief niet leesbaar? Je kan hem ook online bekijken.