naar inhoud

Nieuws : Leefmilieu

 • Ciné Horizon - filmaanbod

  Zevende seizoen Ciné horizon van start op 20 oktober

  maandag 18 oktober 2021
  De Noord-Zuidraad en de Diksmuidse filmclub zetten samen de betere wereld-film op de agenda. Op woensdag 20 oktober starten we het zevende seizoen van Ciné Horizon met de film Capharnaüm in CC Kruispunt. Op donderdag 16 december volgt The invisible life of Euridice Gusmao en op 23 februari For Sama.
 • Vaccins

  Volg ons voorbeeld, stort een cent voor de Covid-vaccins in arme landen

  maandag 4 oktober 2021
  Het stadsbestuur is het voorstel van de noordzuidraad om geld te doneren aan het COVAX-programma zeer genegen. Ze start 3.500 euro en roept de Diksmuidelingen op om een cent te storten. Zo krijgen mensen in de armste landen ook de toegang tot COVID-vaccins.  
 • Openbaar onderzoek digitale atlas waterlopen

  woensdag 1 september 2021
  Op 7 mei 2021 keurde de Vlaamse Regering een uitvoeringsbesluit bij de wet onbevaarbare waterlopen goed met bepalingen voor de digitale atlas van de gerangschikte onbevaarbare waterlopen en de publieke grachten.
 • Openbaar onderzoek digitale atlas waterlopen

  woensdag 1 september 2021
  Op 7 mei 2021 keurde de Vlaamse Regering een uitvoeringsbesluit bij de wet onbevaarbare waterlopen goed met bepalingen voor de digitale atlas van de gerangschikte onbevaarbare waterlopen en de publieke grachten.
 • Groene Pluim Diksmuide - Steven Vanrobaeys

  Eerste groene pluim gaat naar … de Mooimakersfamilie Vanrobaeys – Vandevyvere

  zondag 22 augustus 2021
  Op de Dag van het Park reikte de milieuraad ook zijn eerste Groene Pluim uit. Die ging naar de familie Vanrobaeys – Vandevyvere omwille van hun geleverde prestaties als Mooimakers om zwerfvuil te ruimen en dit onder de aandacht te brengen.De familie eindigde eerste van de 9 genomineerde kandidaten.
 • Magneetvissen

  Magneetvissen: hengelen volgens de regels

  vrijdag 26 februari 2021
  Magneetvissen is de laatste jaren aan een flinke opmars bezig, maar het mag lang niet overal en je hebt de nodige erkenning/toestemming nodig. We zetten de belangrijkste regels op een rijtje.
 • Ann Vergauwen & Dirk Laplasse (milieuraad Diksmuide)

  50-jarige milieuraad viert verjaardag met een boom per dorp

  dinsdag 5 januari 2021
  De milieuraad zorgt voor licht in de duisternis. Ze mochten in 2020 immers 50 schitterende kaarsjes op hun verjaardagstaart plaatsen. Als verjaardagsactie plantten ze in ieder dorp een boom! Het was wachten tot het najaar om de flinke kerels in ideale omstandigheden in de grond te stoppen.
 • Recyclagepark - teamfoto

  Asbest opnieuw welkom in recyclagepark

  maandag 24 augustus 2020
  Door een tekort aan beschermingsmaterialen kon asbest verschillende maanden niet aangeleverd worden in het recyclagepark. De mondmaskers zijn opnieuw op voorraad waardoor asbest vanaf 1 september opnieuw welkom is op het recyclagepark. Reserveren is hiervoor niet nodig.
 • Nieuwe waterfactuur

  Nieuwe waterfactuur

  donderdag 11 februari 2016
  Voortaan ziet de waterfactuur er anders uit. De Vlaamse regering heeft beslist dat alle Vlaamse drinkwaterbedrijven de waterfactuur voortaan op dezelfde manier moeten berekenen.
1-9 Van 9
Sluiten

We werken enkel op afspraak

Door de strengere coronamaatregelen zijn de administratieve dienstverlening en het sociaal huis enkel open op afspraak.

Contacteer de betreffende dienst, neem contact op met ons centraal onthaal (051 79 30 00 of onthaal@diksmuide.be) of maak gebruik van het e-loket.

#samendoordewinter #zorgvoorelkaar