naar inhoud

Nieuws : Communicatie

 • Alle berichten
 • Vive le Vélo! fietsfeest

  Tweede ‘Vive le Vélo!’ fietsfeest op zaterdag 26 augustus

  dinsdag 8 augustus 2023
  Vorig jaar werd Diksmuide de eerste ‘Vive le Vélo!’ stad in Vlaanderen. Om die titel alle eer aan te doen, organiseren we op zaterdag 26 augustus voor de tweede keer een ‘Vive le Vélo!’ fietsfeest. Verwacht je aan een namiddag met veel Franse ambiance.
 • Markt op Stelten XL

  Straattheater, muziek en sfeer tijdens Markt op Stelten op dinsdag 15 augustus

  maandag 3 juli 2023
  Nog een maand, en dan kunnen jong en oud zich opnieuw laten verwonderen door heel wat betoverende en komische theateracts tijdens Markt op Stelten XL. Wissel straattheater af met een bezoekje aan de tweedehandsboekenbeurs, het speeldorp, het zomerterras en sluit af met een vleugje rock ‘n roll.
 • Brandweer Leke

  Verhoogde PFAS-waarden in brandweerkazerne Leke en voormalig stort Rapestraat Woumen

  maandag 3 juli 2023
  Op het terrein van de brandweerkazerne in de Lekedorpstraat (Leke) en de voormalige stortplaats in de Rapestraat (Woumen) zijn verhoogde PFAS-waarden vastgesteld. Dat blijkt uit bodemonderzoek van de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM).
 • Stadhuis_Diksmuide

  Dagorde gemeenteraad en raad voor maatschappelijk welzijn 19 juni 2023

  vrijdag 9 juni 2023
  Op maandag 19 juni vinden de gemeenteraad en de raad voor maatschappelijk welzijn plaats in de gotische zaal van het stadhuis. De zittingen vangen aan om 20 uur. In de bijlage kun je de dagorde downloaden.
 • De vernieuwde parking aan de IJzertoren

  Parking IJzertoren opnieuw open

  donderdag 8 juni 2023
  De heraangelegde parking aan de IJzertoren is opnieuw open voor publiek. Het gras kreeg de afgelopen maanden genoeg tijd om stevige wortels te krijgen.
 • logo gezonde gemeente

  Doe de stoelgangtest!

  dinsdag 7 maart 2023
  Maart is maand van dikkedarmkanker. Vroegtijdige opsporing is de beste bescherming tegen de ziekte. Doe van je 50ste tot en met je 74ste elke twee jaar de stoelgangtest.
 • IMG_2929.JPG

  Nieuwe reeks nutskastjes origineel bekleed

  dinsdag 17 januari 2023
  10 grijze nutskasten in het historisch centrum van de stad werden gehuld in een originele jas. Verschillende inwoners stonden in voor de ontwerpen. Het gaat om elektriciteitskasten in de Grote Dijk, Begijnhofstraat, Kleine Dijk en Vaartstraat.
 • Sporting Keiem

  Tijdelijk kunstgras voetbalveld in Keiem komt er dan toch

  maandag 4 juli 2022
  Voetbalclub Sporting Keiem krijgt dan toch het langverwachte -tijdelijke- kunstgras voetbalveld. Dankzij de nodige bijkomende argumentatie in het dossier door het stadsbestuur van Diksmuide, zal het Vlaams Departement Omgeving zijn beroep bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen laten vallen.
 • potjesvlees met langoustines en crème van Keiemtaeler

  Maak dit Diksmuids gerechtje en win misschien een eetbon t.w.v. €60

  donderdag 9 december 2021
  Een jaar lang kreeg je iedere maand een recept voorgeschoteld van een Diksmuidse kok. Elk recept bestond voornamelijk uit streekproducten van Diksmuidse bodem.
 • gerecht tartiflette

  Tartiflette met streekproducten

  woensdag 10 november 2021
  Een jaar lang krijg je iedere maand een recept voorgeschoteld van een Diksmuidse kok. Elk recept bestaat bestaat voornamelijk uit streekproducten van Diksmuidse bodem. Deze maand stelt Stijn Saint-Germain (41) van traiteur Stijns Keukentje een streekgebonden creatie voor.
 • hand gepelde grijze garnalen hazelnootboter & polderaardappel

  Hand gepelde grijze garnalen hazelnootboter & polderaardappel

  maandag 4 oktober 2021
  Een jaar lang krijg je iedere maand een recept voorgeschoteld van een Diksmuidse kok. Elk recept bestaat bestaat voornamelijk uit streekproducten van Diksmuidse bodem. Deze maand stelt Bert Boussemaere (43) van 't Notarishuys een streekgebonden creatie voor.
 • gevuld bord met glas en fles wijn

  Varkenshaasje met “bachten-de-Kupesausje”

  maandag 6 september 2021
  Een jaar lang krijg je iedere maand een recept voorgeschoteld van een Diksmuidse kok. Elk recept bestaat voornamelijk uit streekproducten van Diksmuidse bodem. Zo zetten we letterlijk en figuurlijk onze heerlijke en kwalitatieve producten op de kaart.
 • Varkenshaasje met bachten-de-Kupesausje + fles en glas wijn

  Maak dit Diksmuids gerechtje en win misschien een eetbon t.w.v. €60

  vrijdag 3 september 2021
  Een jaar lang krijg je iedere maand een recept voorgeschoteld van een Diksmuidse kok. Elk recept bestaat bestaat voornamelijk uit streekproducten van Diksmuidse bodem. Deze maand stelt Annelies Vanclooster (36) van Culinaire slagerij Nautilus een streekgebonden creatie voor.
 • Varkenshaasje met bachten-de-Kupesausje + fles en glas wijn

  Maak dit Diksmuids gerechtje en win misschien een eetbon t.w.v. €60

  vrijdag 3 september 2021
  Een jaar lang krijg je iedere maand een recept voorgeschoteld van een Diksmuidse kok. Elk recept bestaat bestaat voornamelijk uit streekproducten van Diksmuidse bodem. Deze maand stelt Annelies Vanclooster (36) van Culinaire slagerij Nautilus een streekgebonden creatie voor.
 • sla, friet, hamburger met broodje

  De Bourgondiër

  dinsdag 6 juli 2021
  Een jaar lang krijg je iedere maand een recept voorgeschoteld van een Diksmuidse kok. Elk recept bestaat bestaat voornamelijk uit streekproducten van Diksmuidse bodem. Deze maand stellen Marleen (55) en Nathan Missiaen (18) van restaurant Het Bourgondisch Schild een streekgebonden creatie voor.
 • tapas/hapje, Pulled pork, Diksmuideling en Papegaei

  Pulled pork, Diksmuideling en Papegaei

  dinsdag 6 juli 2021
  Een jaar lang krijg je iedere maand een recept voorgeschoteld van een Diksmuidse kok. Elk recept bestaat bestaat voornamelijk uit streekproducten van Diksmuidse bodem. Tijdens deze zomermaanden stelt Klaas Vanhooren (35) van restaurant Koer-gette een streekgebonden creatie voor.
 • Met Nachtraafbier gelakt buikspek van bij ons en picklegroenten

  Met Nachtraafbier gelakt buikspek van bij ons en picklegroenten

  dinsdag 8 juni 2021
  Een jaar lang krijg je iedere maand een recept voorgeschoteld van een Diksmuidse kok. Elk recept bestaat bestaat voornamelijk uit streekproducten van Diksmuidse bodem. Deze maand stelt Sandrine van het gloednieuwe restaurant Commerce 82 een streekgebonden creatie voor.
 • diksmuidse aardbeien met panna cotaa van witte chocolade

  Diksmuidse aardbeien met panna cotta van witte chocolade

  maandag 3 mei 2021
  Een jaar lang krijg je iedere maand een recept voorgeschoteld van een Diksmuidse kok. Elk recept bestaat bestaat voornamelijk uit streekproducten van Diksmuidse bodem. Deze maand stelt Jelle Devisch van restaurant Père et Mère een streekgebonden creatie voor.
 • kabeljauwhaasje met korstje van oude Keimtaler en chablissausje met saffraan

  Kabeljauwhaasje met korstje van oude Keiemtaler en chablissausje met safraan

  dinsdag 6 april 2021
  Elk recept bestaat voornamelijk uit streekproducten van Diksmuidse bodem. Zo zetten we letterlijk en figuurlijk onze heerlijke en kwalitatieve producten op de kaart. Deze maand stelt Wim Vandeputte van Salons Notredame een streekgebonden creatie voor.
 • karnemelkstampers met handgepelde garnaaltjes

  Karnemelkstampers, biermousseline en handgepelde garnaaltjes

  dinsdag 2 maart 2021
  Elk recept bestaat voornamelijk uit streekproducten van Diksmuidse bodem. Zo zetten we letterlijk en figuurlijk onze heerlijke en kwalitatieve producten op de kaart. Deze maand stelt Jens Vanoverschelde (31) van bistro ’t Klein Gewin een streekgebonden creatie voor.
 • Zwembad D Oud-5

  Lanceer jouw idee voor nieuwe bestemming 'De Kupe'

  donderdag 28 januari 2021
  De stad Diksmuide legt de toekomst van de site van het oud zwembad ‘De Kupe’ in de handen van haar inwoners. Via een participatietraject is het de bedoeling om deze bestuursperiode een voorstel voor een nieuwe invulling met publieke functie naar voren te schuiven.
 • Kroketje van Keiemse kaas, beenham en prei

  Kroketje van Keiemse kaas, beenham en prei

  dinsdag 5 januari 2021
  Een jaar lang krijg je iedere maand een recept voorgeschoteld van een Diksmuidse kok. Elk recept bestaat voornamelijk uit streekproducten van Diksmuidse bodem. Zo zetten we letterlijk en figuurlijk onze heerlijke en kwalitatieve producten op de kaart. We starten met traiteur Maarten Vandermeulen.
 • Teambuilding

  Stads- en OCMW-personeel in 'form' tijdens teambuilding

  vrijdag 12 januari 2018
  Tum, tutumtum tutumtum tutum. Het stads- en OCMW-personeel zet zich dagelijks in voor de werking van de stad. Dat doen ze met hart en ziel. Een halve dag in het jaar mag de riem er af en werken ze aan de teamspirit. Ze geven er een lap op!
 • Woumen

  Heraanleg voetpaden Woumenweg van start op 9 mei

  dinsdag 26 april 2016
 • Beeld Zadelstraat Lampernisse

  Maandag 4 april start de heraanleg Zadelstraat en Oude Dorpsstraat

  vrijdag 1 april 2016
 • Verschillende fasen in kaart gebracht

  Maandag 4 april starten de werkzaamheden aan nutsvoorzieningen in G.B. Jacquesstraat

  woensdag 30 maart 2016
31-56 Van 56