naar inhoud

Nieuws : Communicatie

 • Alle berichten
 • Tijdsschema.png

  Beleidsscan Diksmuide - 2023

  vrijdag 1 december 2023
  In oktober 2024 zijn het gemeenteraadsverkiezingen. Het managementteam nam samen met ons diensthoofd organisatie het initiatief om in aanloop naar die verkiezingen een beleidsscan op te maken samen met alle diensten.
 • Anaïs, Felien, Marnick en Marie

  De Lovie vzw zorgt voor warme thuis

  vrijdag 1 december 2023
  De Lovie vzw biedt ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking. Sinds 1990 heeft de organisatie een stek in onze stad.
 • Infopunt dementie LDC De Klaproos

  Burger kan voortaan terecht in twee dementie-infopunten

  woensdag 29 november 2023
  Dementie is een wereldwijd groeiend fenomeen dat een enorme impact heeft op individuen, families en gemeenschappen. Het stadsbestuur wil, samen met verschillende partners uit het zorglandschap, van Diksmuide een dementievriendelijke stad maken. Een eerste stap is de oprichting van twee infopunten.
 • Kerst

  Shop lokaal en proef van de kerstsfeer in Diksmuide

  maandag 27 november 2023
  December komt eraan: een periode van sfeer, gezelligheid én kerstcadeautjes shoppen. Wie bij de Diksmuidse handelaars shopt wordt daar misschien wel voor beloond tijdens de eindejaarsactie.
 • Instaptrap

  Instaptrap maakt zwemmen gemakkelijker voor minder mobiele mensen in sportcomplex ‘De Pluimen’

  vrijdag 24 november 2023
  Minder mobiele mensen kunnen voortaan gemakkelijker van een zwempartij genieten in sportcomplex ‘De Pluimen’ in Diksmuide dankzij een nieuwe instaptrap, mét leuning. Deze bijkomende trap in het 25 meterbad is goed voor een investering van zo’n 10.000 euro.
 • werken Kaaskerke

  Werken tweede fase zuidwestelijke omleidingsweg op Kaaskerkestraat duren tot begin maart 2024

  donderdag 23 november 2023
  Volgens de oorspronkelijke planning zouden de werken op de Kaaskerkestraat eind 2023 achter de rug zijn. Door het regenweer in oktober en november hebben de werken voor de tweede fase van de zuidwestelijke omleidingsweg in Kaaskerke sterke vertraging opgelopen.
 • Wateroverlast

  Wateroverlast Diksmuide

  maandag 20 november 2023
  Volg hier alle updates in verband met de wateroverlast in Diksmuide.
 • Noordvesten

  Verhoogde PFAS-waarden in grondwater rond voormalige brandweerkazerne Kleine Dijk

  maandag 6 november 2023
  Op het terrein van de voormalige brandweerkazerne van Diksmuide in de Kleine Dijk (tussen huisnummers 33 en 43) zijn verhoogde PFAS-waarden in het grondwater vastgesteld. Dat blijkt uit bodemonderzoek van de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM).
 • Nieuwe vrachtwagen

  Nieuwe vrachtwagen voor stadsbestuur

  dinsdag 31 oktober 2023
  Het wagenpark van het lokaal bestuur werd vandaag uitgebreid met een gloednieuwe vrachtwagen met laadkraan en containersysteem. De vrachtwagen – die in april vorig jaar werd besteld – werd vandaag officieel geleverd bij het administratief centrum.
 • Digihelper

  Word jij onze nieuwe Digihelper?

  maandag 23 oktober 2023
  Wil je de inwoners van Diksmuide helpen met hun digitale vragen? Dan ben jij de persoon die we zoeken!
 • Urban Hunt

  Ontdek de Diksmuidse binnenstad op een andere manier dankzij Urban Hunt

  vrijdag 20 oktober 2023
  Voortaan kun je de binnenstad van Diksmuide op een heel andere manier ontdekken dankzij Urban Hunt. Dat is een gloednieuw interactief stadsspel waarin spelers het in teams tegen elkaar opnemen om verschillende opdrachten tot een goed einde te brengen.
 • Wereld Armoede Dag Sociaal Huis

  Diksmuide vraagt aandacht voor armoede

  dinsdag 17 oktober 2023
  Op dinsdag 17 oktober is het Werelddag van verzet tegen armoede. Ook het Diksmuidse stadsbestuur vraagt aandacht voor de problematiek. Inwoners en bezoekers kunnen op verschillende locaties in de stad quotes zien hangen over het thema.
 • Onthaal nieuwe inwoners najaar 2023

  Warm welkom voor nieuwe inwoners tijdens streekgebonden ontbijt

  maandag 16 oktober 2023
  Het lokaal bestuur van Diksmuide heeft afgelopen zondag een 55-tal nieuwe inwoners ontvangen voor een streekgebonden welkomstontbijt in lokaal dienstencentrum Ten Patershove. Tijdens het buffet lieten burgemeester en schepenen de mensen kennismaken met de stad en alle diensten.
 • Trage Wegen

  Stadsbestuur opent vijf trage wegen tijdens Dag van de Trage Weg

  zondag 15 oktober 2023
  Zondag 15 oktober – tijdens Dag van de Trage Weg – opende het stadsbestuur vijf trage wegen die onlangs hersteld en geherwaardeerd werden. De vijf wandelpaden in Vladslo en Beerst waren na decennialang gebruik toe aan een grondig herstel.
 • logo digibanken

  Kom met je digitale vraag naar het Digipunt!

  maandag 9 oktober 2023
  Heb je het gevoel dat de digitalisering te snel gaat voor jou? Heb je moeite om te werken met je smartphone of pc? Of heb je een vraag over een app of website? Kom dan naar een Digipunt in jouw buurt.
 • roze lintje thinkpink

  Laat je gratis screenen op borstkanker

  maandag 9 oktober 2023
  Borstkanker vroeg opsporen is belangrijk. Vrouwen tussen 50 en 69 jaar worden tweejaarlijks uitgenodigd voor een gratis screeningsmammografie.
 • handen, blad met zon en tekst

  Laat je stem horen via de vernieuwde adviesraden

  maandag 9 oktober 2023
  Adviesraden zijn al decennialang onmisbaar om burgers inspraak te geven in het beleid. Een nieuwe afsprakennota wil meer inwoners de kans geven om hun stem te laten horen. Of het nu gaat om cultuur, duurzaamheid en milieu, sport, landbouw of om zowel jongeren als ouderen het woord te geven …
 • Boekentas.kom

  Educatief aanbod voor kleuter- en lagere scholen uit de regio

  vrijdag 22 september 2023
  Het nieuwe schooljaar is gestart! Diksmuide bundelde de krachten met Alveringem, Lo-Reninge en Houthulst en stelt samen het educatief aanbod voor aan de kleuter- en lagere scholen uit de regio.
 • KMO

  Diksmuide kmo-vriendelijkste bouwgemeente van Vlaanderen

  woensdag 20 september 2023
  Bouwkmo’s zijn bij overheidsopdrachten het best af in Diksmuide. Onze stad zette het sterkst in op het toegankelijk maken van overheidsopdrachten voor kmo’s. Dat blijkt uit cijfers van Tender Experts en een rondvraag van Bouwunie bij bouwaannemers.
 • Ontbijt

  Bijna 400 lagereschoolkinderen proeven van Diksmuidse landbouwsector

  donderdag 14 september 2023
  De landbouwraad en het lokaal bestuur organiseren van 11 tot 15 september het project ‘Landbouweducatie’ in de verschillende Diksmuidse lagere scholen. Via het project maken we kinderen uit het 5de en 6de leerjaar wegwijs in de landbouwsector. Kijken, leren en … proeven!
 • Zot Zomerslot

  350 kinderen sluiten zomervakantie zot af

  donderdag 31 augustus 2023
  Enkele honderden kinderen beleefden een fantastisch einde van hun zomervakantie. Tijdens Zot Zomerslot konden kinderen uit het lager onderwijs de hele dag ravotten, knutselen en zich uitleven voor ze morgen weer achter de schoolbanken moeten plaatsnemen.
 • Stadslink

  Beleef Open Monumentendag dit jaar op het water

  maandag 21 augustus 2023
  Op zondag 10 september vindt voor de 35ste keer Open Monumentendag plaats. Immaterieel erfgoed staat dit jaar centraal.
 • Goesting in het platteland

  Banken en promofilm geven je goesting in ons platteland

  donderdag 17 augustus 2023
  Het stadsbestuur zet al enkele jaren in op het promoten van ons landschap en onze streekproducten. Via de plaatsing van 21 extra (picknick)banken en de productie van een promofilm willen we nog meer inzetten op onze streekeigenheid, en de kennis over het platteland kracht bijzetten.
 • Zot Zomerslot

  Zot Zomerslot zorgt voor schitterende afsluiter van de zomer

  donderdag 10 augustus 2023
  Nu we augustus goed hebben ingezet kijken we stilaan uit naar ons Zot Zomerslot. Kinderen uit het lager onderwijs zijn op de laatste dag van de zomervakantie welkom op en rond ontmoetingscentrum Ter Zaele in Beerst om nog even alles te geven voor we weer plaats moeten nemen achter de schoolbanken.
 • Vive le Vélo! fietsfeest

  Tweede ‘Vive le Vélo!’ fietsfeest op zaterdag 26 augustus

  dinsdag 8 augustus 2023
  Vorig jaar werd Diksmuide de eerste ‘Vive le Vélo!’ stad in Vlaanderen. Om die titel alle eer aan te doen, organiseren we op zaterdag 26 augustus voor de tweede keer een ‘Vive le Vélo!’ fietsfeest. Verwacht je aan een namiddag met veel Franse ambiance.
 • Markt op Stelten XL

  Straattheater, muziek en sfeer tijdens Markt op Stelten op dinsdag 15 augustus

  maandag 3 juli 2023
  Nog een maand, en dan kunnen jong en oud zich opnieuw laten verwonderen door heel wat betoverende en komische theateracts tijdens Markt op Stelten XL. Wissel straattheater af met een bezoekje aan de tweedehandsboekenbeurs, het speeldorp, het zomerterras en sluit af met een vleugje rock ‘n roll.
 • Brandweer Leke

  Verhoogde PFAS-waarden in brandweerkazerne Leke en voormalig stort Rapestraat Woumen

  maandag 3 juli 2023
  Op het terrein van de brandweerkazerne in de Lekedorpstraat (Leke) en de voormalige stortplaats in de Rapestraat (Woumen) zijn verhoogde PFAS-waarden vastgesteld. Dat blijkt uit bodemonderzoek van de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM).
 • 2023_kampioenen_stappenclash_03

  Sportieve inwoners stuwen Diksmuide naar tweede plaats in stappenclash

  donderdag 15 juni 2023
  Heel wat Diksmuidelingen lieten zich in de maand mei opnieuw van hun sportiefste kant zien in de jaarlijkse stappenclash. Diksmuide veroverde zo de tweede plaats in de strijd van LOGO Midden-West-Vlaanderen met nog vijftien andere steden en gemeenten.
 • Stadhuis_Diksmuide

  Dagorde gemeenteraad en raad voor maatschappelijk welzijn 19 juni 2023

  vrijdag 9 juni 2023
  Op maandag 19 juni vinden de gemeenteraad en de raad voor maatschappelijk welzijn plaats in de gotische zaal van het stadhuis. De zittingen vangen aan om 20 uur. In de bijlage kun je de dagorde downloaden.
 • De vernieuwde parking aan de IJzertoren

  Parking IJzertoren opnieuw open

  donderdag 8 juni 2023
  De heraangelegde parking aan de IJzertoren is opnieuw open voor publiek. Het gras kreeg de afgelopen maanden genoeg tijd om stevige wortels te krijgen.
1-30 Van 58