naar inhoud

Nieuws : Technische dienst

 • Alle berichten
 • Aanplant lindes

  Keiem krijgt 20 lindes, een Europese hopbeuk, een zomereik en een amberboom

  vrijdag 27 december 2019
  De medewerkers van de groendienst plantten in december 20 lindes aan in de Keiemdorpstraat en nog drie andere bomen aan de Warande. Het dorp kreeg ook meer dan 2.100 bloembollen van narcissen waardoor het er vanaf de lente bijzonder fleurig zal uitzien.
 • Recyclagepark

  Grondwerken nieuw recyclagepark van start

  dinsdag 17 december 2019
  In 2020 verhuist het recyclagepark van de Cardijnlaan naar Heernisse 7a. De zone werd de voorbije twee maanden door de firma Adede uit Gent gescand op bommen en opgeruimd waar nodig.
 • platteland, weide met koeien

  Pilootproject Fluvius zorgt voor sneller internet in Diksmuide

  woensdag 4 december 2019
  Fluvius start binnenkort met het pilootproject ‘glasvezel-tot-in-de-woning’. Het nutsbedrijf bouwt in een afgebakend gebied in Diksmuide een aantal “centrale stopcontacten” voor telecomoperatoren, en legt van daaruit glasvezelkabel naar de huizen in de buurt.
 • grondplan nieuw recyclagepark

  Diksmuide krijgt nieuw recyclagepark

  maandag 4 februari 2019
  In september verhuist het recyclagepark naar de Heernisse 7 a, nabij het administratief centrum. Nu de grondverwerving voor het nieuwe recyclagepark bijna achter de rug is, wordt een aannemer aangesteld voor de aanleg ervan. De gemeenteraad keurde op 17 december het dossier goed.
 • omleidingsweg

  Zuidwestelijke omleidingsweg Diksmuide

  dinsdag 3 april 2018
  Stap voor stap boeken we vooruitgang in het dossier van de zuidwestelijke omleidingsweg rond Diksmuide, in de volksmond de ‘Ring’ genoemd. Vorig jaar vond een archeologisch veldonderzoek plaats op verschillende locaties langs het tracé. Er zijn zes plaatsen waar dieper archeologisch onderzoek moet g
1-5 Van 5