naar inhoud

Nieuws : Technische dienst

 • Alle berichten
 • man en vrouw technieker fluvius

  Zeg niet langer Eandis of Infrax, maar Fluvius

  woensdag 6 maart 2019
  Oude merknamen netbedrijven verdwijnen uit het straatbeeld. Eandis en Infrax, de twee bedrijven die elk in een deel van Vlaanderen instonden voor onder meer de distributie van gas en elektriciteit, heten vanaf vandaag overal Fluvius.
 • Keiem kruispunt onderbroken

  kruispunt Ramboutsraat – Keiemdorpstraat volledig onderbroken vanaf 26/02

  vrijdag 22 februari 2019
  Vanaf dinsdag (26/02) zal het kruispunt Ramboutsraat – Keiemdorpstraat volledig onderbroken zijn. De aannemer start er de nodige voorbereidingen om in de eerste week van maart fase G te kunnen asfalteren.
 • grondplan nieuw recyclagepark

  Diksmuide krijgt nieuw recyclagepark

  maandag 4 februari 2019
  In september verhuist het recyclagepark naar de Heernisse 7 a, nabij het administratief centrum. Nu de grondverwerving voor het nieuwe recyclagepark bijna achter de rug is, wordt een aannemer aangesteld voor de aanleg ervan. De gemeenteraad keurde op 17 december het dossier goed.
 • plan Schoorbakkestraat

  Nieuw tweerichtingfietspad in de Schoorbakkestraat

  maandag 7 januari 2019
  De aanleg van een tweerichtingsfietspad aan de noordzijde van de Schoorbakkestraat, van de Schoorbakkestraat tot aan de Frontzate, staat al enkele jaren op het programma. Alle voorbereidingen werden getroffen, de plannen goedgekeurd en de gronden verworven.
 • ontmoetingcentrum Woumen

  Nieuw ontmoetingscentrum Woumen krijgt vorm

  maandag 3 december 2018
  De bouwwerken van het nieuwe ontmoetingscentrum in Woumen zijn volop aan de gang. De firma Himpe nv uit Loppem voert de werken uit. Chauffage Develtere nv uit Roeselare staat in voor de technieken. Het gebouw zou klaar zijn tegen de zomervakantie van 2019.
 • Elektriciteitsleidingen

  Bovengrondse leidingen gaan ondergronds

  dinsdag 9 oktober 2018
  In Diksmuide vervangt Infrax de komende twee jaar ruim 44 kilometer bovengrondse leidingen door 48 kilometer ondergrondse netten.
 • Kleinhandelszone Esenweg

  Kleinhandelszone Esenweg

  woensdag 2 mei 2018
  Snelle start voor ontwikkeling De gemeenteraad aanvaardde in maart het bod op de gronden voor de grootschalige kleinhandelszone langs de Esenweg. Ook de pendelparking van de NMBS wordt goed en veilig toegankelijk voor autoverkeer.
 • omleidingsweg

  Zuidwestelijke omleidingsweg Diksmuide

  dinsdag 3 april 2018
  Stap voor stap boeken we vooruitgang in het dossier van de zuidwestelijke omleidingsweg rond Diksmuide, in de volksmond de ‘Ring’ genoemd. Vorig jaar vond een archeologisch veldonderzoek plaats op verschillende locaties langs het tracé. Er zijn zes plaatsen waar dieper archeologisch onderzoek moet g
 • Boterhalle

  Nieuwe evenementenhal via publiek-private samenwerking

  vrijdag 2 maart 2018
  De gemeenteraad keurde op 29 januari het selectiebestek ‘Boterhalle’ goed. Het gaat over de realisatie van een nieuwe evenementenhal, particuliere parkeergarages en wooneenheden aan de Grote Markt. Een extern bureau zal het project begeleiden in een publiek-private samenwerking.
1-9 Van 9