naar inhoud

Nieuws : Sociaal Huis

 • Alle berichten
 • 2 mensen aan tafel

  Gezocht: coach ‘Bewegen op Verwijzing’

  donderdag 16 juni 2022
  Coach jij binnenkort inwoners uit Diksmuide en omstreken naar een persoonlijk beweegplan? Stel je dan nu kandidaat als coach binnen het project ‘Bewegen op Verwijzing’!
 • personen Oekraïne

  Diksmuide solidair met Oekraïne

  woensdag 6 april 2022
  Diksmuide draagt zijn steentje bij aan de steun voor Oekraïense vluchtelingen. Zo stellen we verschillende woningen en ruimtes in beheer van de stad beschikbaar voor de opvang van vluchtelingen en voorziet het stadsbestuur financiële steun. En ook jij kan nog steeds op verschillende manieren helpen.
 • Ilse De Ruytter

  Ilse De Ruytter: vredesambassadeur van Diksmuide

  maandag 7 februari 2022
  Ze is betrokken bij talloze Diksmuidse initiatieven en ze toont een eindeloze inzet als vrijwilligster. Redenen genoeg voor Westhoek Vredeshoek om Ilse De Ruytter tot vredesambassadeur van Diksmuide uit te roepen.
 • afvalcontainers

  Toelage voor medisch afval

  dinsdag 11 januari 2022
  Diksmuide voorziet sinds enkele jaren gratis huisvuilzakken voor personen die chronische incontinentieproblemen hebben, een stoma dragen of peritoneale dialyse krijgen. Gezien we vanaf 4 april overschakelen op restafvalcontainers wijzigt het reglement naar een toelage.
 • kledij, pamperbank, Annie en Eliana

  Luiers gezocht!

  donderdag 9 december 2021
  De pamperbank zamelt luieroverschotten in en schenkt die aan gezinnen die het financieel wat moeilijker hebben. Alle ingezamelde luiers worden per maat gesorteerd en verpakt per 25 stuks. Is jouw kindje recent een maat ontgroeid en heb je nog wat pampers op overschot?
 • rekenmachine, muntstukken, biljetten

  Is jouw zaak getroffen door de crisis?

  maandag 15 november 2021
  Heb je een onverwacht hoog aanslagbiljet personenbelastingen ontvangen? Of een herinnering voor de onbetaalde sociale bijdragen? Misschien wordt het overbruggingsrecht teruggevorderd?
 • Dominique, ilse en Koen en 2 kinderfietsen

  Een bibliotheek met fietsen in plaats van boeken

  maandag 10 mei 2021
  Kinderen ontgroeien hun kinderfiets razendsnel waardoor heel wat fietsen kort na gebruik alweer stof staan te vergaren. Tegelijkertijd neemt de aankoop van kinderfietsen een serieuze hap uit het gezinsbudget.
 • logo gezonde gemeente

  Gezondheid krijgt prioriteit

  maandag 3 juni 2019
  Op 1 april ondertekende Diksmuide het charter Gezonde Gemeente. We streven er als lokaal bestuur naar om de inwoners van Diksmuide maximale kansen te bieden op een goede gezondheid.
 • Rekenmachine

  Durf vergelijken

  woensdag 13 april 2016
  Eén Belg op twee heeft een contract voor telefoon, gsm, internet en/of tv dat niet overeenstemt met zijn behoeften. Ook voor energie kiezen we nog steeds voor dure energieleveranciers.
 • Kinderen

  Bezorgd over je kinderopvangfactuur?

  woensdag 6 april 2016
  Kosten voor kinderopvang kunnen hoog oplopen. Het Sociaal Huis kan in bepaalde gevallen tussenkomen.
1-10 Van 10