naar inhoud

Nieuws : Sociaal Huis

 • Alle berichten
 • logo De Pardessus

  Opening Mantelzorgcafé 'De Pardessus' op 28 mei

  dinsdag 21 mei 2019
  Op dinsdag 28 mei opent het Mantelzorgcafé “De Pardessus” voor het eerst de deuren in Diksmuide. Dit café richt zich specifiek op mantelzorgers: mensen die op regelmatige basis en onbetaald zorgen voor een hulpbehoevend familielid, kennis of buur.
 • houten hamer

  Gratis juridisch advies

  dinsdag 14 mei 2019
  Elke Diksmuideling kan in een situatie terechtkomen die juridische vragen of problemen met zich meebrengt. Het is niet gemakkelijk om op dat moment te weten waar of bij wie je kunt aankloppen. Hiervoor is het juridisch loket. Nu elke woensdagnamiddag van 14 tot 17 uur!
 • gezonde gemeente

  Diksmuide maakt een prioriteit van gezondheid

  maandag 29 april 2019
  Op 1 april ondertekende Diksmuide het charter Gezonde Gemeente. We streven er als lokaal bestuur naar om de inwoners van Diksmuide maximale kansen te bieden op een goede gezondheid.
 • Pendelbus

  Gratis pendelbus van en naar Jan Yperman Ziekenhuis blijft rijden

  woensdag 27 maart 2019
  Er circuleerde nieuws dat de gratis pendelbus vanuit Diksmuide naar het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper vanaf april niet meer zou rijden. Na overleg met het stadsbestuur beslist het Jan Ypermanziekenhuis nu dat de gratis pendeldienst nog zeker tot eind dit jaar gegarandeerd blijft.
 • logo eurochildren

  Twintig kinderen willen graag op vakantie in Vlaanderen

  woensdag 6 maart 2019
  Zoals elk jaar komen er door de zorgen van Euro-Children kinderen uit probleemgebieden in Europa op vakantie in Vlaamse gastgezinnen. We verwelkomen dit jaar ongeveer vijfentwintig kinderen, waarvan twintig die voor de eerste maal komen.
 • logo vrijwilligerspunt

  Vrijwilligers gezocht

  maandag 4 februari 2019
  We zijn op zoek naar vrijwilligers met diverse vaardigheden …
 • handen jong en oud

  CM-Oppas zoekt vrijwilligers

  maandag 7 januari 2019
  CM-Oppas aan huis is een van de diensten die het mee mogelijk maken dat chronisch zieke mensen, personen met een beperking en zorgbehoevende ouderen in de vertrouwde thuisomgeving kunnen blijven wonen.
 • armoedeweb

  Inleefweek armoede

  maandag 3 december 2018
  Tien gezinnen durfden de uitdaging aan Van 6 tot en met 12 oktober probeerden tien gezinnen een week rond te komen met een budget van 60 euro per volwassene en 20 euro per kind.
 • cartoon kinderen

  Kinderbijslag wordt groeipakket

  dinsdag 27 november 2018
  Vanaf 1 januari 2019 neemt Vlaanderen de uitbetaling van de kinderbijslag over. De kinderbijslag wordt omgevormd en heet voortaan het Groeipakket. Het Groeipakket is het geheel van financiële tegemoetkomingen dat de Vlaamse overheid voorziet voor elk kind in elk gezin.
 • Appel op boeken

  Inleefweek armoede

  donderdag 6 september 2018
  Durf jij het aan om rond te komen met 60 euro per week? Heel wat mensen leven in armoede. Ze knokken dagelijks om de eindjes aan elkaar te knopen. Doe mee aan de inleefweek armoede en probeer een week lang rond te komen met een budget van iemand die in armoede leeft.
 • kind aan bureau (studietoelage)

  Hulp bij aanvragen studietoelage 2018-2019

  vrijdag 13 juli 2018
  Eén op vijf ouders heeft recht op een studietoelage (‘studiebeurs’). Of je recht hebt, is afhankelijk van jouw gezinssamenstelling en het gezinsinkomen.
 • klas met kinderen

  Onderwijscheques

  vrijdag 13 juli 2018
  Onderwijscheques worden gebruikt om schoolfacturen te betalen. Ze worden toegekend aan leerlingen die school lopen in het peuter-, kleuter-, lager en secundair onderwijs.
 • Pendelbus

  Gratis met de pendelbus naar het ziekenhuis

  vrijdag 15 april 2016
 • Rekenmachine

  Durf vergelijken

  woensdag 13 april 2016
  Eén Belg op twee heeft een contract voor telefoon, gsm, internet en/of tv dat niet overeenstemt met zijn behoeften. Ook voor energie kiezen we nog steeds voor dure energieleveranciers.
 • Kinderen

  Bezorgd over je kinderopvangfactuur?

  woensdag 6 april 2016
  Kosten voor kinderopvang kunnen hoog oplopen. Het Sociaal Huis kan in bepaalde gevallen tussenkomen.
1-15 Van 15