naar inhoud

Nieuws : Sociaal Huis

 • Alle berichten
 • rekenmachine, muntstukken, biljetten

  Is jouw zaak getroffen door de crisis?

  maandag 15 november 2021
  Heb je een onverwacht hoog aanslagbiljet personenbelastingen ontvangen? Of een herinnering voor de onbetaalde sociale bijdragen? Misschien wordt het overbruggingsrecht teruggevorderd?
 • ziekenhuisbedden, briefjes 100 euro en hand

  Medische kosten door COVID-19? Het Sociaal Huis is er voor jou!

  dinsdag 5 oktober 2021
  Misschien kreeg je onverwacht hoge medische kosten omwille van ziekte door covid-19? Ervaar je moeilijkheden om die ziekenhuisfacturen of medische kosten (tijdig) te betalen? Wat je situatie ook is: je kan terecht in het Sociaal Huis met al je hulpvragen.
 • Brecht Carette

  Centrum voor basiseducatie Ligo versterkt laaggeletterde inwoners

  zondag 3 oktober 2021
  Brecht Carette is al vier jaar educatief medewerker bij Ligo. Ligo, tot voor kort open-school, helpt laaggeletterde volwassenen hun basiscompetenties bij te schaven. “Taal komt bij de meest alledaagse aspecten van het leven kijken, het vormt de basis om mee te kunnen in de samenleving.”
 • Lucienne

  Studenten bieden digitale hulp in huis

  woensdag 9 juni 2021
  Sinds 1 december stuurt BEEGO IT-studenten aan huis om je te helpen met digitale vragen. Van computers of smartphones die te traag werken tot het instellen van een slimme televisie, geen digitale vraag is hen te veel. Lucienne woont in Keiem en leerde dankzij Beego online te betalen.
 • Dominique, ilse en Koen en 2 kinderfietsen

  Een bibliotheek met fietsen in plaats van boeken

  maandag 10 mei 2021
  Kinderen ontgroeien hun kinderfiets razendsnel waardoor heel wat fietsen kort na gebruik alweer stof staan te vergaren. Tegelijkertijd neemt de aankoop van kinderfietsen een serieuze hap uit het gezinsbudget.
 • spaarpot en munten

  Steun tijdens de coronacrisis

  donderdag 6 mei 2021
  Ervaar jij financiële of mentale moeilijkheden als gevolg van de coronacrisis? Durf dan aan te kloppen bij het Sociaal Huis. In een vertrouwelijk gesprek bekijk je samen met een maatschappelijk werker je situatie en de verschillende steunmogelijkheden die je hebt.
 • zwart spaarvarkentje met muntjes rond

  Week van het Geld - Budgettips van het Sociaal Huis

  dinsdag 2 maart 2021
  Van 22 tot 26 maart is het ‘Week van het Geld’. De nationale campagne hamert op het belang van financiële educatie op jonge leeftijd. Het Sociaal Huis moedigt die oproep aan en deelt enkele budgettips.
 • vraagtekens

  Het Sociaal Huis bekommert zich om jouw welzijn

  donderdag 25 februari 2021
  Ervaar je moeilijkheden met je inkomen, job, gezinssituatie, facturen of gezondheidszorg? Misschien is je situatie wel veranderd door de coronacrisis? Wat je situatie of leeftijd ook is: je kan terecht in het Sociaal Huis met al je hulpvragen!
 • papier, rekenmachine, biljetten, sleutels, koffietas

  Steun voor ondernemers

  donderdag 25 februari 2021
  De economische gevolgen van de coronacrisis zijn groot. Heel wat lokale ondernemers moe(s)ten de deuren sluiten en zagen inkomsten wegvallen terwijl de vaste kosten bleven doorlopen. Het Sociaal Huis werkt samen met Dyzo om lokale ondernemers in alle discretie te ondersteunen.
 • 2 personen met laptop

  Studenten bieden digitale hulp in huis

  zaterdag 19 december 2020
  Vanaf 1 december stuurt BEEGO IT-studenten aan huis om je te helpen met digitale vragen. Van computers die te traag werken, tot smartphones instellen of een slimme televisie uitleggen, geen digitale vraag is hen te veel.
 • Diksmuidebon

  Geen coronabon nodig? Schenk hem aan kansarme kinderen!

  dinsdag 1 december 2020
  Volgende week krijgen alle Diksmuidelingen een Diksmuidebon in de brievenbus ter waarde van tien euro. Voor het gezin komt daar nog eentje bovenop. Wil je de Diksmuidebon liever schenken aan kansarme gezinnen? Dat kan!
 • logo gezonde gemeente

  Gezondheid krijgt prioriteit

  maandag 3 juni 2019
  Op 1 april ondertekende Diksmuide het charter Gezonde Gemeente. We streven er als lokaal bestuur naar om de inwoners van Diksmuide maximale kansen te bieden op een goede gezondheid.
 • Rekenmachine

  Durf vergelijken

  woensdag 13 april 2016
  Eén Belg op twee heeft een contract voor telefoon, gsm, internet en/of tv dat niet overeenstemt met zijn behoeften. Ook voor energie kiezen we nog steeds voor dure energieleveranciers.
 • Kinderen

  Bezorgd over je kinderopvangfactuur?

  woensdag 6 april 2016
  Kosten voor kinderopvang kunnen hoog oplopen. Het Sociaal Huis kan in bepaalde gevallen tussenkomen.
1-14 Van 14
Sluiten

We werken enkel op afspraak

Door de strengere coronamaatregelen zijn de administratieve dienstverlening en het sociaal huis enkel open op afspraak.

Contacteer de betreffende dienst, neem contact op met ons centraal onthaal (051 79 30 00 of onthaal@diksmuide.be) of maak gebruik van het e-loket.

#samendoordewinter #zorgvoorelkaar