naar inhoud

Nieuws : Milieu en duurzaamheid

  • Alle berichten
  • gft bakken van klein naar groot

    Keukenafval hoort niet bij restafval

    woensdag 6 maart 2024
    Keukenafval mag je sinds 1 januari niet langer bij je restafval gooien. Groente-,fruit- en tuinafval, maar ook vlees-, vis- en etensresten horen dus niet langer thuis in je witte vuilniszak of afvalcontainer. Het sorteren via de gft-container is bovendien een stuk milieuvriendelijker en voordeliger.
  • veegwagen

    Veegmachine borstelde vorig jaar 140 ton vuil weg in Diksmuide

    woensdag 21 februari 2024
    De veegmachine, die het lokaal bestuur in april ’21 in dienst nam, heeft vorig jaar zo’n 140 ton veegvuil afgevoerd in Diksmuide. Iedere dag van de werkweek zorgt de machine mee voor een propere en nette stad, zowel in het centrum als in de dorpen.
  • landschap wilgenhut

    Bijna 600 tuinen behaagd

    woensdag 31 januari 2024
    Samen met Regionaal Landschap Westhoek organiseerde het lokaal bestuur onder de noemer ‘Behaag je tuin’ opnieuw een samenaankoop. Inwoners uit de zestien deelnemende steden en gemeenten konden (fruit)bomen, hagen, wilgentakken en klimplanten bestellen.
  • zwerfvuil

    Word zwerfvuilvrijwilliger!

    vrijdag 12 januari 2024
    Help de stad mee proper te houden en meld je aan als zwerfvuilvrijwilliger! We voorzien het nodige materiaal, zodat jij op pad kan.
  • Chicken in the corn

    Uitbraak hoogpathogene vogelgriep

    vrijdag 1 december 2023
    Op 1 december werd de uitbraak bevestigd van hoogpathogene vogelgriep op een pluimveebedrijf in onze stad.
  • asbestplaten en man

    Laat je asbest ophalen

    woensdag 3 mei 2023
    In heel wat woningen of gebouwen zit asbest verwerkt. OVAM wil Vlaanderen tegen 2040 asbestveilig maken. Inwoners die asbesthoudend materiaal willen verwijderen hebben twee opties: je kan het materiaal verpakt aanleveren op het recyclagepark of het materiaal verpakt laten ophalen bij je thuis.
  • Politieverordening betreffende huishoudelijke afvalstoffen en vergelijkbare bedrijfsafvalstoffen

    vrijdag 3 mei 2019
    Je kunt de politieverordening downloaden via de rechterbalk van deze pagina. Ze werd goedgekeurd in de gemeenteraad van maandag 29 april 2019.
  • Nieuwe waterfactuur

    Nieuwe waterfactuur

    donderdag 11 februari 2016
    Voortaan ziet de waterfactuur er anders uit. De Vlaamse regering heeft beslist dat alle Vlaamse drinkwaterbedrijven de waterfactuur voortaan op dezelfde manier moeten berekenen.
1-8 Van 8