naar inhoud

Nieuws : Milieu en duurzaamheid

 • Alle berichten
 • asbestplaten en man

  Laat je asbest ophalen

  woensdag 3 mei 2023
  In heel wat woningen of gebouwen zit asbest verwerkt. OVAM wil Vlaanderen tegen 2040 asbestveilig maken. Inwoners die asbesthoudend materiaal willen verwijderen hebben twee opties: je kan het materiaal verpakt aanleveren op het recyclagepark of het materiaal verpakt laten ophalen bij je thuis.
 • Wilde zwaan

  Aanpak vogelgriep bij wilde fauna

  dinsdag 28 maart 2023
  In 2020 brak het H5-vogelgriepvirus uit bij wilde vogels. Naar alle waarschijnlijkheid zal het virus een constante blijven bij wilde vogelpopulaties in Europa en blijft het grieprisico het hele jaar door aanwezig. Door die vaststelling nam het Agentschap Natuur en Bos enkele bijkomende maatregelen.
 • Stikstof

  Programmatische Aanpak Stikstof (PAS)

  dinsdag 21 maart 2023
  Op 10 maart 2023 heeft de Vlaamse regering de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS) definitief vastgesteld. De PAS is opgevat als een omvattend, niet-reglementair, realisatiegericht programma, met volgende onderdelen:
 • zwarte afvalcontainers

  Plaats je vuilnis op het juiste moment buiten

  maandag 9 januari 2023
  Afvalophalers zijn vroege vogels. Plaats je afvalcontainer, pmd-zak of papier en karton de avond vóór de inzameling buiten, vanaf 18 uur. Vroeger mag je je afval niet buitenzetten, want dit zorgt voor een slordige straat en leidt vaak tot overlast.
 • Logo Diksmuide

  Milieustakingsrechter verplicht Compovit om chemische luchtwasser te plaatsen

  woensdag 23 november 2022
  Het eindvonnis van de milieustakingsrechter in het dossier Compovit is bekend. Na eerder te hebben vastgesteld in een tussenvonnis dat Compovit voor overmatige geurhinder zorgt, legt de milieustakingsrechter van Veurne in het eindvonnis een voorlopige maatregel op.
 • afvalcontainers

  Tips voor de afvalsorteerder

  dinsdag 6 september 2022
  Begin juli schakelden we met z’n allen over van de vuilniszak naar afvalcontainer. Sindsdien wordt de container niet langer wekelijks, maar tweewekelijks opgehaald. Met deze zes tips vermijd je dat je container .. .een geurtje krijgt.
 • Afvalcontainers

  Laatste kans om jouw vuilniszakken op te gebruiken

  vrijdag 1 juli 2022
  Vanaf 1 juli kan je enkel nog restafval laten ophalen in containers of in de nieuwe witte restafvalzakken (33 liter) van de stad. Na die datum toch nog oude restafvalzakken over? Dan kan je deze vanaf 1 juli terecht in het administratief centrum of stadhuis.
 • Politieverordening betreffende huishoudelijke afvalstoffen en vergelijkbare bedrijfsafvalstoffen

  vrijdag 3 mei 2019
  Je kunt de politieverordening downloaden via de rechterbalk van deze pagina. Ze werd goedgekeurd in de gemeenteraad van maandag 29 april 2019.
 • Nieuwe waterfactuur

  Nieuwe waterfactuur

  donderdag 11 februari 2016
  Voortaan ziet de waterfactuur er anders uit. De Vlaamse regering heeft beslist dat alle Vlaamse drinkwaterbedrijven de waterfactuur voortaan op dezelfde manier moeten berekenen.
1-9 Van 9