naar inhoud

Nieuws : Milieu en duurzaamheid

 • Alle berichten
 • asbestplaten

  Laat asbestafval bij je thuis ophalen

  vrijdag 14 januari 2022
  Sinds 1 januari zijn IVVO en stad Diksmuide gestart met de ophaling van asbest aan huis. OVAM en stad Diksmuide financieren het project dat tot eind 2023 zal lopen. De ophaling zal op 3 manieren mogelijk zijn.
 • Bestel nu jouw restafvalcontainer!

  Bestel jouw restafvalcontainer voor 20 januari!

  donderdag 13 januari 2022
  Op 4 april starten we in onze stad met de ophaling van restafval in containers. Wil je jouw container op tijd ontvangen? Bestel hem dan nog voor 20 januari! Wie na deze deadline bestelt, zal de container niet op tijd geleverd krijgen.
 • papier en karton

  Wijziging ophaling papier & karton

  donderdag 13 januari 2022
  Vanaf 1 januari 2022 telt onze stad 8 zones voor de ophaling van papier en karton. De ophaling gebeurt nog steeds om de 4 weken, maar voortaan op verschillende dagen.
 • boom geknot

  Snoeien en knotten van bomen vraagt kennis!

  donderdag 9 december 2021
  “De winter is hét snoei- en knotseizoen bij uitstek, want heel wat bomen zijn dan in rust”, dit advies krijg je te horen wanneer je vraagt naar de juiste knot- of snoeiperiode. Toch klopt dit niet helemaal.
 • Ciné Horizon - filmaanbod

  Zevende seizoen Ciné horizon van start op 20 oktober

  maandag 18 oktober 2021
  De Noord-Zuidraad en de Diksmuidse filmclub zetten samen de betere wereld-film op de agenda. Op woensdag 20 oktober starten we het zevende seizoen van Ciné Horizon met de film Capharnaüm in CC Kruispunt. Op donderdag 16 december volgt The invisible life of Euridice Gusmao en op 23 februari For Sama.
 • zwarte containers voor afval 3 soorten formaat

  Van zak naar bak in 2022

  woensdag 6 oktober 2021
  Vanaf 4 april 2022 worden de restafvalzakken in Diksmuide vervangen door containers. De huidige grote en kleine restafvalzakken verdwijnen helemaal.
 • Openbaar onderzoek digitale atlas waterlopen

  woensdag 1 september 2021
  Op 7 mei 2021 keurde de Vlaamse Regering een uitvoeringsbesluit bij de wet onbevaarbare waterlopen goed met bepalingen voor de digitale atlas van de gerangschikte onbevaarbare waterlopen en de publieke grachten.
 • Openbaar onderzoek digitale atlas waterlopen

  woensdag 1 september 2021
  Op 7 mei 2021 keurde de Vlaamse Regering een uitvoeringsbesluit bij de wet onbevaarbare waterlopen goed met bepalingen voor de digitale atlas van de gerangschikte onbevaarbare waterlopen en de publieke grachten.
 • Balustrade jachthaven

  Stadsbestuur maakt werk van veilige jachthaven

  maandag 19 juli 2021
  Het stadsbestuur investeerde in een balustrade in het laatste stuk van de Kasteelstraat richting de voetgangers- en fietsersbrug over de IJzer. De Beerstblotestraat werd voorzien van openbare verlichting in het gedeelte tussen de jachthaven en de parking Beerstblote.
 • kat

  Dierennieuws

  maandag 17 mei 2021
  Jaarlijks belanden 10.000 honden in een asiel. Denk na voor je een dier in huis haalt.
 • bloempot met plant en aarde

  Van deze klimaatprioriteiten ligt de Diksmuideling wakker

  dinsdag 11 mei 2021
  257 inwoners vulden in maart een klimaatenquête in. Daarin kregen ze vijf thema’s voorgeschoteld waarover ze hun zegje mochten doen. De meeste respondenten gaven aan ‘wonen’ het belangrijkste thema te vinden, gevolgd door mobiliteit, water en groen.
 • hoornaar tussen het groen

  #kijkinuwkot naar een Aziatische hoornaar

  maandag 12 april 2021
  In 2004 is er via een scheeplading uit China een bevruchte koningin van de Aziatische hoornaar in de omgeving van Bordeaux terecht gekomen.  Een incident met zeer grote gevolgen.  Deze wespachtige is in hoog tempo Europa aan het koloniseren.
 • blauwe pmd zak met blikjes, flessen, melkkarton

  Vanaf 1 april wijzigt de inhoud van je pmd-zak

  donderdag 1 april 2021
  Vanaf dan doe je plastic schaaltjes, vlootjes, bakjes, potjes, tubes, folies en zakjes ook in je pmd-zak.
 • pmd zak in stelling

  Nieuwe pmd-zak nog niet voor IVVO regio!

  maandag 1 juli 2019
  Fost Plus (verwerking huishoudelijk verpakkingsafval) wil de inzameling van pmd uitbreiden naar alle plastic verpakkingen.
 • Politieverordening betreffende huishoudelijke afvalstoffen en vergelijkbare bedrijfsafvalstoffen

  vrijdag 3 mei 2019
  Je kunt de politieverordening downloaden via de rechterbalk van deze pagina. Ze werd goedgekeurd in de gemeenteraad van maandag 29 april 2019.
 • Nieuwe waterfactuur

  Nieuwe waterfactuur

  donderdag 11 februari 2016
  Voortaan ziet de waterfactuur er anders uit. De Vlaamse regering heeft beslist dat alle Vlaamse drinkwaterbedrijven de waterfactuur voortaan op dezelfde manier moeten berekenen.
1-16 Van 16