naar inhoud

Nieuws : Milieu en duurzaamheid

 • Alle berichten
 • plastiek, metaal en drankverpakking

  Nieuws uit de milieudienst

  dinsdag 2 maart 2021
  Sinds 2019 schakelen gemeenten stelselmatig over op een nieuwe PMD-zak. Vanaf 1 april 2021 schakelen we in onze stad over op de nieuwe zak. Alles wat je op vandaag in de zak stopt mag er nog steeds in .. en binnenkort nog veel meer.
 • plant, pot in vorm halve wereldbol

  Inwoners Diksmuide mee aan zet voor opmaak lokaal klimaatplan

  maandag 8 februari 2021
  De stad Diksmuide geeft haar inwoners inspraak bij de opmaak van een lokaal klimaatplan. Zowel via een bevraging op papier als via het nieuwe digitale inspraakplatform kunnen individuele inwoners en (landbouw)ondernemingen hun mening kwijt over welke klimaatacties zij belangrijk vinden.
 • 4 volwassenen op de fiets en 1jongen op zijn step, 3 windmolens op de achtergrond

  Schrijf je nu in! 9de groepsaankoop groene stroom en gas

  donderdag 7 januari 2021
  Tot en met 11 februari kan je je vrijblijvend inschrijven voor de negende groepsaankoop groene stroom en gas van de provincie West-Vlaanderen.
 • Ann Vergauwen & Dirk Laplasse (milieuraad Diksmuide)

  50-jarige milieuraad viert verjaardag met een boom per dorp

  dinsdag 5 januari 2021
  De milieuraad zorgt voor licht in de duisternis. Ze mochten in 2020 immers 50 schitterende kaarsjes op hun verjaardagstaart plaatsen. Als verjaardagsactie plantten ze in ieder dorp een boom! Het was wachten tot het najaar om de flinke kerels in ideale omstandigheden in de grond te stoppen.
 • 2 personen milieuraad

  50 jaar milieuraad: een unieke mijlpaal

  zaterdag 19 december 2020
  De milieuraad mag dit jaar 50 kaarsjes uitblazen. Een halve eeuw waarin groen en milieu via de open adviesraad altijd hoog op de agenda bleven staan. Michel Maeckelbergh en Dirk Laplasse, twee stuwende krachten die diep geworteld zijn in de milieuraad, blikken met veel enthousiasme terug én vooruit…
 • Week van de Handhaving Diksmuide

  Diksmuide zet tijdelijke camera’s in tegen sluikstort

  dinsdag 6 oktober 2020
  Diksmuide schakelt met tijdelijke camera’s een versnelling hoger in de strijd tegen sluikstort. Tijdens de week van de Handhaving, die gisteren startte, kregen een aantal medewerkers toelichting over de werking van die camera’s. Binnenkort verschijnen die camera’s heel subtiel in het straatbeeld.
 • CIW

  Openbaar onderzoek stroomgebiedbeheerplannen 2022- 2027

  dinsdag 15 september 2020
  Periode onderzoek: 15 september 2020 tot en met 14 maart 2021
 • pmd zak in stelling

  Nieuwe pmd-zak nog niet voor IVVO regio!

  maandag 1 juli 2019
  Fost Plus (verwerking huishoudelijk verpakkingsafval) wil de inzameling van pmd uitbreiden naar alle plastic verpakkingen.
 • Politieverordening betreffende huishoudelijke afvalstoffen en vergelijkbare bedrijfsafvalstoffen

  vrijdag 3 mei 2019
  Je kunt de politieverordening downloaden via de rechterbalk van deze pagina. Ze werd goedgekeurd in de gemeenteraad van maandag 29 april 2019.
 • Nieuwe waterfactuur

  Nieuwe waterfactuur

  donderdag 11 februari 2016
  Voortaan ziet de waterfactuur er anders uit. De Vlaamse regering heeft beslist dat alle Vlaamse drinkwaterbedrijven de waterfactuur voortaan op dezelfde manier moeten berekenen.
1-10 Van 10