naar inhoud

Nieuws : Milieu en duurzaamheid

 • Alle berichten
 • bloemen aan gevel

  Beton d’r ut, geveltuin d’r in!

  dinsdag 7 mei 2024
  Een geveltuintje brengt kleur en gezelligheid in de straat. Wat extra groen is goed voor de natuur en maakt onze stad nog net iets mooier. Wil je zelf je steentje bijdragen? Dan is jouw gevel misschien wel toe aan een geveltuintje. Stadsdiensten helpen je bovendien graag bij de aanleg ervan!
 • bomen

  Dag van het park op zondag 26 mei

  dinsdag 7 mei 2024
  Op 26 mei is het Dag van het Park. Kom tussen 13 en 17 uur met het hele gezin gratis genieten, ravotten, ontdekken, proeven en beleven in provinciedomein De Blankaart!
 • gft bakken van klein naar groot

  Keukenafval hoort niet bij restafval

  woensdag 6 maart 2024
  Keukenafval mag je sinds 1 januari niet langer bij je restafval gooien. Groente-,fruit- en tuinafval, maar ook vlees-, vis- en etensresten horen dus niet langer thuis in je witte vuilniszak of afvalcontainer. Het sorteren via de gft-container is bovendien een stuk milieuvriendelijker en voordeliger.
 • veegwagen

  Veegmachine borstelde vorig jaar 140 ton vuil weg in Diksmuide

  woensdag 21 februari 2024
  De veegmachine, die het lokaal bestuur in april ’21 in dienst nam, heeft vorig jaar zo’n 140 ton veegvuil afgevoerd in Diksmuide. Iedere dag van de werkweek zorgt de machine mee voor een propere en nette stad, zowel in het centrum als in de dorpen.
 • landschap wilgenhut

  Bijna 600 tuinen behaagd

  woensdag 31 januari 2024
  Samen met Regionaal Landschap Westhoek organiseerde het lokaal bestuur onder de noemer ‘Behaag je tuin’ opnieuw een samenaankoop. Inwoners uit de zestien deelnemende steden en gemeenten konden (fruit)bomen, hagen, wilgentakken en klimplanten bestellen.
 • zwerfvuil

  Word zwerfvuilvrijwilliger!

  vrijdag 12 januari 2024
  Help de stad mee proper te houden en meld je aan als zwerfvuilvrijwilliger! We voorzien het nodige materiaal, zodat jij op pad kan.
 • Chicken in the corn

  Uitbraak hoogpathogene vogelgriep

  vrijdag 1 december 2023
  Op 1 december werd de uitbraak bevestigd van hoogpathogene vogelgriep op een pluimveebedrijf in onze stad.
 • asbestplaten en man

  Laat je asbest ophalen

  woensdag 3 mei 2023
  In heel wat woningen of gebouwen zit asbest verwerkt. OVAM wil Vlaanderen tegen 2040 asbestveilig maken. Inwoners die asbesthoudend materiaal willen verwijderen hebben twee opties: je kan het materiaal verpakt aanleveren op het recyclagepark of het materiaal verpakt laten ophalen bij je thuis.
 • Politieverordening betreffende huishoudelijke afvalstoffen en vergelijkbare bedrijfsafvalstoffen

  vrijdag 3 mei 2019
  Je kunt de politieverordening downloaden via de rechterbalk van deze pagina. Ze werd goedgekeurd in de gemeenteraad van maandag 29 april 2019.
 • Nieuwe waterfactuur

  Nieuwe waterfactuur

  donderdag 11 februari 2016
  Voortaan ziet de waterfactuur er anders uit. De Vlaamse regering heeft beslist dat alle Vlaamse drinkwaterbedrijven de waterfactuur voortaan op dezelfde manier moeten berekenen.
1-10 Van 10