naar inhoud

Nieuws : Communicatie

 • Alle berichten
 • Begraafplaats Keiem

  Begraafplaats Keiemdorpstraat verhuist naar Streuvelstraat

  donderdag 25 mei 2023
  Een aannemer start vanaf 30 mei, met het nodige respect, met de verhuis van het kerkhof aan de Keiemdorpstraat naar de begraafplaats in de Streuvelstraat. Het gaat om zo’n 44 graven waarvan de concessie verlengd werd.
 • Esenweg

  Nieuwe voetpaden en openbare verlichting in de Roeselarestraat/Esenweg

  donderdag 25 mei 2023
  De Roeselarestraat (vanaf de Maagdhoek) en de Esenweg (tot aan het kruispunt Maagdhoek-Kapelhoekstraat) krijgen vanaf begin juni nieuwe ondergrondse elektriciteitsleidingen, nieuwe energiezuinige verlichtingspalen (met ledverlichting) en nieuwe voetpaden.
 • Frontzate

  Provincie richt kruispunten Frontzate opnieuw in

  vrijdag 5 mei 2023
  De Provincie West-Vlaanderen richt een aantal kruispunten van de Frontzate, de ‘groene as’ tussen Nieuwpoort en Diksmuide, opnieuw in.
 • tickets

  Start ticketverkoop seizoen 2023-2024

  vrijdag 28 april 2023
  Op woensdag 21 juni om 9u start de ticketverkoop voor het nieuwe cultuurseizoen in CC Kruispunt.
 • Fase 3 omleidingsweg

  Aanleg derde fase omleidingsweg start in mei

  woensdag 26 april 2023
  Een aannemer start op dinsdag 2 mei met de aanleg van het derde deel, fase 3, van de zuidwestelijke omleidingsweg in Diksmuide. Tijdens fase 3 komt er een stuk weg tussen de Cardijnlaan aan industrieterrein Heernisse en de Woumenweg (N369).
 • Oude Zeedijk

  Herstel betonvakken Oude Zeedijk

  donderdag 9 maart 2023
  Het stuk betonbaan in de Oude Zeedijk tussen de Oudekapellestraat en de Cayennestraat is in slechte staat. Wegenbouw De Brabandere nv gaat er vanaf maandag 27 maart aan de slag om de betonvakken te vernieuwen.
 • logo gezonde gemeente

  Doe de stoelgangtest!

  dinsdag 7 maart 2023
  Maart is maand van dikkedarmkanker. Vroegtijdige opsporing is de beste bescherming tegen de ziekte. Doe van je 50ste tot en met je 74ste elke twee jaar de stoelgangtest.
 • 7 buurtinspecteurs van de Politiezone polder

  Politiezone Polder Buurtinspecteurs

  maandag 6 februari 2023
  Diksmuide telt vijf buurtinspecteurs die elk het aanspreekpunt zijn in een aantal van de Diksmuidse dorpen en buurten.
 • [DKSM]-uitdaging

  [DKSM]-uitdaging: Diksmuidelingen Troef

  maandag 30 januari 2023
  De troeven van onze stad? Dat zijn onze inwoners... Tijdens de [DKSM]-uitdaging, een participatief initiatief dat minstens tot en met deze zomer loopt, willen we samen die troeven zichtbaar maken.
 • IMG_2929.JPG

  Nieuwe reeks nutskastjes origineel bekleed

  dinsdag 17 januari 2023
  10 grijze nutskasten in het historisch centrum van de stad werden gehuld in een originele jas. Verschillende inwoners stonden in voor de ontwerpen. Het gaat om elektriciteitskasten in de Grote Dijk, Begijnhofstraat, Kleine Dijk en Vaartstraat.
 • Zuidwestelijke omleidingsweg

  Omleiding Kaaskerkestraat opnieuw van kracht vanaf 9 januari

  donderdag 5 januari 2023
  De werkzaamheden voor de aanleg van de tweede fase van de zuidwestelijke omleidingsweg in de Kaaskerkestraat gaan op maandag 9 januari opnieuw van start. De omleiding, die al gold sinds 17 oktober maar tijdens de kerstvakantie tijdelijk niet meer van kracht was, gaat dus opnieuw in.
 • Parking IJzertoren

  Aannemer neemt binnenkort parking IJzertoren onder handen

  woensdag 4 januari 2023
  Een aannemer start vanaf volgende week maandag 9 januari met de heraanleg van de parking aan de IJzertoren. Die is nodig gezien de slechte staat van het huidige parkeerterrein. Tijdens de werkzaamheden kun je de parking niet gebruiken.
 • Klavertje vier run

  Stadsbestuur schenkt 6.000 euro aan de Warmste Week

  vrijdag 23 december 2022
  De verschillende initiatieven van het stadsbestuur om geld in te zamelen voor de Warmste Week brachten in totaal een kleine 6.000 euro op. Dat bedrag wordt doorgestort aan de Warmste Week dat dit jaar in teken staat van kansarmoede.
 • 211220_MAT

  Managementteam - 5 december 2022

  maandag 5 december 2022
  Verslag antennedag - Aanpassingen arbeidsreglement wzc Yserheem - Agenda vakbondsoverleg 16 december - varia
 • smartphone, hand

  Bezorg je melding via de digitale meldingskaart

  maandag 7 november 2022
  Tijdens mijn dagelijkse wandeling met de hond merk ik dikwijls afval in de gracht. Hoe kan ik dit melden aan de juiste stadsdienst?
 • be alert

  BE-Alert: meteen verwittigd bij een noodsituatie

  donderdag 6 oktober 2022
  Een grote brand, overstroming of stroomonderbreking? Bij een noodsituatie in Diksmuide willen we je graag snel verwittigen. BE-Alert brengt je op de hoogte van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon.
 • Sporting Keiem

  Tijdelijk kunstgras voetbalveld in Keiem komt er dan toch

  maandag 4 juli 2022
  Voetbalclub Sporting Keiem krijgt dan toch het langverwachte -tijdelijke- kunstgras voetbalveld. Dankzij de nodige bijkomende argumentatie in het dossier door het stadsbestuur van Diksmuide, zal het Vlaams Departement Omgeving zijn beroep bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen laten vallen.
 • Karel en Johan

  Bewonersplatforms zijn bruggenbouwers in het dorp

  vrijdag 3 juni 2022
  In tien dorpen in Diksmuide is een bewonersplatform of dorpsraad actief. Zo’n bewonersplatform verenigt inwoners die zich het reilen en zeilen van hun dorp aantrekken.
 • potjesvlees met langoustines en crème van Keiemtaeler

  Maak dit Diksmuids gerechtje en win misschien een eetbon t.w.v. €60

  donderdag 9 december 2021
  Een jaar lang kreeg je iedere maand een recept voorgeschoteld van een Diksmuidse kok. Elk recept bestond voornamelijk uit streekproducten van Diksmuidse bodem.
 • gerecht tartiflette

  Tartiflette met streekproducten

  woensdag 10 november 2021
  Een jaar lang krijg je iedere maand een recept voorgeschoteld van een Diksmuidse kok. Elk recept bestaat bestaat voornamelijk uit streekproducten van Diksmuidse bodem. Deze maand stelt Stijn Saint-Germain (41) van traiteur Stijns Keukentje een streekgebonden creatie voor.
 • hand gepelde grijze garnalen hazelnootboter & polderaardappel

  Hand gepelde grijze garnalen hazelnootboter & polderaardappel

  maandag 4 oktober 2021
  Een jaar lang krijg je iedere maand een recept voorgeschoteld van een Diksmuidse kok. Elk recept bestaat bestaat voornamelijk uit streekproducten van Diksmuidse bodem. Deze maand stelt Bert Boussemaere (43) van 't Notarishuys een streekgebonden creatie voor.
 • gevuld bord met glas en fles wijn

  Varkenshaasje met “bachten-de-Kupesausje”

  maandag 6 september 2021
  Een jaar lang krijg je iedere maand een recept voorgeschoteld van een Diksmuidse kok. Elk recept bestaat voornamelijk uit streekproducten van Diksmuidse bodem. Zo zetten we letterlijk en figuurlijk onze heerlijke en kwalitatieve producten op de kaart.
 • Varkenshaasje met bachten-de-Kupesausje + fles en glas wijn

  Maak dit Diksmuids gerechtje en win misschien een eetbon t.w.v. €60

  vrijdag 3 september 2021
  Een jaar lang krijg je iedere maand een recept voorgeschoteld van een Diksmuidse kok. Elk recept bestaat bestaat voornamelijk uit streekproducten van Diksmuidse bodem. Deze maand stelt Annelies Vanclooster (36) van Culinaire slagerij Nautilus een streekgebonden creatie voor.
 • Varkenshaasje met bachten-de-Kupesausje + fles en glas wijn

  Maak dit Diksmuids gerechtje en win misschien een eetbon t.w.v. €60

  vrijdag 3 september 2021
  Een jaar lang krijg je iedere maand een recept voorgeschoteld van een Diksmuidse kok. Elk recept bestaat bestaat voornamelijk uit streekproducten van Diksmuidse bodem. Deze maand stelt Annelies Vanclooster (36) van Culinaire slagerij Nautilus een streekgebonden creatie voor.
 • sla, friet, hamburger met broodje

  De Bourgondiër

  dinsdag 6 juli 2021
  Een jaar lang krijg je iedere maand een recept voorgeschoteld van een Diksmuidse kok. Elk recept bestaat bestaat voornamelijk uit streekproducten van Diksmuidse bodem. Deze maand stellen Marleen (55) en Nathan Missiaen (18) van restaurant Het Bourgondisch Schild een streekgebonden creatie voor.
 • tapas/hapje, Pulled pork, Diksmuideling en Papegaei

  Pulled pork, Diksmuideling en Papegaei

  dinsdag 6 juli 2021
  Een jaar lang krijg je iedere maand een recept voorgeschoteld van een Diksmuidse kok. Elk recept bestaat bestaat voornamelijk uit streekproducten van Diksmuidse bodem. Tijdens deze zomermaanden stelt Klaas Vanhooren (35) van restaurant Koer-gette een streekgebonden creatie voor.
 • Met Nachtraafbier gelakt buikspek van bij ons en picklegroenten

  Met Nachtraafbier gelakt buikspek van bij ons en picklegroenten

  dinsdag 8 juni 2021
  Een jaar lang krijg je iedere maand een recept voorgeschoteld van een Diksmuidse kok. Elk recept bestaat bestaat voornamelijk uit streekproducten van Diksmuidse bodem. Deze maand stelt Sandrine van het gloednieuwe restaurant Commerce 82 een streekgebonden creatie voor.
 • CBS_VB

  Beslissingen CBS/VB - 4 mei 2021

  dinsdag 4 mei 2021
 • diksmuidse aardbeien met panna cotaa van witte chocolade

  Diksmuidse aardbeien met panna cotta van witte chocolade

  maandag 3 mei 2021
  Een jaar lang krijg je iedere maand een recept voorgeschoteld van een Diksmuidse kok. Elk recept bestaat bestaat voornamelijk uit streekproducten van Diksmuidse bodem. Deze maand stelt Jelle Devisch van restaurant Père et Mère een streekgebonden creatie voor.
 • kabeljauwhaasje met korstje van oude Keimtaler en chablissausje met saffraan

  Kabeljauwhaasje met korstje van oude Keiemtaler en chablissausje met safraan

  dinsdag 6 april 2021
  Elk recept bestaat voornamelijk uit streekproducten van Diksmuidse bodem. Zo zetten we letterlijk en figuurlijk onze heerlijke en kwalitatieve producten op de kaart. Deze maand stelt Wim Vandeputte van Salons Notredame een streekgebonden creatie voor.
1-30 Van 37