naar inhoud

Nieuws : Archiefbeheer

 • Alle berichten
 • boek wederopbouw rechtstaand

  Boek wederopbouw Diksmuide al in tweede druk

  dinsdag 26 januari 2021
  Na de lancering van het boek over de wederopbouw van onze stad na de eerste wereldoorlog liep de verkoop als een trein. Na een maand zijn de eerste duizend boeken de deur uit en is het boek in tweede druk.
 • de 2 auteurs en de ontwerper

  Uniek boek stadsarchief toont herstel van stad en samenleving na WOI

  donderdag 7 januari 2021
  Stadsarchivaris Chris Vandewalle werkte samen met historicus Simon Augustyn aan een lijvig boek over de wederopbouw van Diksmuide en de IJzerstreek. Het herstel van de stad, de omliggende dorpen en de landbouw staan centraal. Er gaat echter ook aandacht naar de inwoners en de samenleving.
 • Boek wederopbouw

  Stadsarchief lanceert boek over wederopbouw Diksmuide na WO1

  maandag 14 december 2020
  Honderd jaar geleden werd Diksmuide na vier zware jaren van oorlog en vernieling terug opgebouwd. Het stadsarchief bundelde de geschiedenis van de wederopbouw in het boek ‘Diksmuide en de gemeenten van de IJzer – Wederopbouw 1919-1929. Het boek is sinds 14 december te koop voor 20 euro.
 • oud café op de Grote markt

  Wederopbouw in boekvorm

  dinsdag 1 december 2020
  Na de Eerste Wereldoorlog lag de Westhoek in puin. Herstellen leek een onbegonnen zaak. Maar de streek krabbelde recht. In tien jaar tijd herrees de Westhoek als een Feniks uit zijn as. Tegen het einde van de jaren twintig was de wederopbouw grotendeels voltooid.
1-4 Van 4