naar inhoud
Gaëlle en John

Gaëlle helpt je meer bewegen

07 mrt
Diksmuidelingen die meer willen bewegen kunnen hier voordelig hulp voor inschakelen. Het Sociaal Huis werkt hiervoor samen met beweegcoach Gaëlle die je na doorverwijzing via de huisarts begeleidt naar een actievere levensstijl.

Gaëlle is geen personal coach die samen met jou sport, wel is het haar missie om inwoners een gezondere levensstijl aan te meten. Samen met John, maatschappelijk werker van het Sociaal Huis wil ze het project verder uitdragen in Diksmuide.

Actieve levensstijl

“Met het project willen we mensen stimuleren om meer te bewegen. Dat zit ‘m vaak in de basis: een bushalte vroeger afstappen, de auto iets verder parkeren, kleine dingen maken al een verschil”, aldus Gaëlle. Het gaat ook verder dan beweging alleen. “Veel van de mensen waarmee ik samenwerk voelen zich ook mentaal niet top. Meer beweging heeft vaak een positief effect op mentale uitdagingen.”

Samenwerking met artsen

“Vanuit het Sociaal Huis proberen we de beweegcoach zoveel mogelijk te ondersteunen. BMI is voor ons niet de referentie binnen dit verhaal, wel willen we inwoners op het juiste pad zetten richting een gezonde levensstijl”, vertelt John. “Ook dokters zijn betrokken, en krijgen na elke sessie feedback, zodat ze zicht houden op de progressie die hun patiënt maakt”, vult Gaëlle aan.

Praktisch

Lijkt beweging op verwijzing iets voor jou? Breng het dan ter sprake bij je huisarts. Je arts brengt je in contact met Gaëlle, waarna ze je tijdens verschillende sessies van zo’n dertig minuten ondersteunt richting een actievere levensstijl. De sessies vinden plaats in lokaal dienstencentrum Ten Patershove. De tussenkomst geldt voor maximum 7 uur begeleiding. Per kwartier begeleiding betaal je 5 euro of 1 euro (verhoogde tegemoetkoming).

Meer info via diksmuide@bewegenopverwijzing.be of 0472 84 21 55.

Nieuwsoverzicht