naar inhoud
Teodora-Lavinia

Kies voor een opleiding én een nieuwe job in het woonzorgcentrum

07 mrt
Teodora-Lavinia startte vorig jaar als logistiek assistent in woonzorgcentrum Yserheem. Binnenkort volgt ze een interne opleiding tot zorgkundige terwijl ze er gewoon aan de slag blijft.

Een win-win voor de zorgsector die kreunt onder het personeelstekort, en voor Teodora-Lavinia die aan haar weg naar een droomjob timmert, terwijl ze haar loon en andere voordelen behoudt.

“Ik verhuisde elf jaar geleden van Roemenië naar België. In Roemenië werkte ik in de bouwsector, hier ging ik aan de slag als poetsdame. Ik kwam toen vaak over de vloer bij senioren en merkte dat ik een goede klik had met oudere mensen. Omdat ik vlakbij het woonzorgcentrum woon, besloot ik begin vorig jaar om er te solliciteren.”

Teodora-Lavinia werd aangesteld als logistiek assistent en zorgt er samen met haar collega’s heel wat logistieke taken uit.

Menselijk contact

“Ik vind het fijn om een babbeltje te kunnen slaan met bewoners of om bij te springen bij het animatieteam als er collega’s afwezig zijn. Medicatie geven of mensen helpen bij het aankleden mogen we niet doen, het contact met de bewoners is beperkt. Nadat een collega zei dat een opleiding misschien iets voor mij is, contacteerde ik de personeelsdienst.”

Interne opleiding

Uiteindelijk stippelden ze samen een mooi traject uit. “In maart start ik met een opleiding van anderhalf jaar die wordt betaald door het stadsbestuur. Stel dat ik van werkgever verander, dan moet ik de opleidingskosten (gedeeltelijk) terugbetalen. Eén dag per week volg ik les in Ieper, de andere dagen loop ik stage in het woonzorgcentrum. Tijdens mijn opleiding behoud ik mijn loon, maaltijdcheques, eindejaarspremie … Zonder die garantie zou ik hier niet in stappen.”

Aan de slag in het woonzorgcentrum

Wil je door het verhaal van Teodora-Lavinia ook in het woonzorgcentrum aan de slag? Solliciteer als logistiek assistent, keukenhulp/afwasser of zorg- of verpleegkundige.

Op www.diksmuide.be/vacatures vind je alle openstaande vacatures. 

Nieuwsoverzicht