naar inhoud
IMG_2929.JPG

Nieuwe reeks nutskastjes origineel bekleed

17 jan
10 grijze nutskasten in het historisch centrum van de stad werden gehuld in een originele jas. Verschillende inwoners stonden in voor de ontwerpen. Het gaat om elektriciteitskasten in de Grote Dijk, Begijnhofstraat, Kleine Dijk en Vaartstraat.

Originele en lokale ontwerpen

Diverse Diksmuidelingen werden ingeschakeld om ontwerpen op te maken voor de kasten. Het ontwerp van de drie nutskasten in de Begijnhofstraat komt van de hand van de inwoners van het begijnhof (De Lovie): Didier Dekens, Marie-Jeanne Verstraete en Anne Poulin. Timo Durie ging aan de slag met twee kasten in de Vaartstraat. Jutta Tamsin nam drie kasten voor haar rekening in de Kleine Dijk. De overige nutskasten in de Kleine en Grote Dijk zijn afbeeldingen van schilderijen. Ter hoogte van huisnummer 24 vind je een kast met daarop een schilderij van Jean-Louis Minne waar je het begijnhof ziet voor de Eerste Wereldoorlog. In de Grote Dijk zie je op een kast het postgebouw voor de Eerste Wereldoorlog, een interpretatie van Hendrik Merlevede gebaseerd op een schilderij van Jean-Louis Minne.  

Grote Dijk

  • Grote Dijk 4A – postgebouw voor de Eerste Wereldoorlog – afbeelding van Hendrik Merlevede gebaseerd op een schilderij van Jean-Louis Minne.

Begijnhofstraat

  • Begijnhofstraat (3 kasten) – door Didier Dekens, Marie-Jeanne Verstraete en Anne Poulin, bewoners van het Begijnhof

Kleine Dijk

  • Kleine Dijk (t.h.v. nr. 24) – Het begijnhof van Diksmuide voor de Eerste Wereldoorlog – schilderij van Jean-Louis Minne (in depot van het stadsarchief)
  • Kleine Dijk ter hoogte van 4AD – door Jutta Tamsin
  • Kleine Dijk tegenover 4AD – door Jutta Tamsin
  • Kleine Dijk – residentie Noordvesten 34 – door Jutta Tamsin

Vaartstraat

  • Vaartstraat – zijkant brillenwinkel – ontwerp Timo Durie
  • Vaartstraat – ter hoogte appartement ’t Buitenbeentje – ontwerp Timo Durie

Een aantal van de nutskastjes kun je hier bekijken.

Nieuwsoverzicht