naar inhoud
Eric De Keyser

Gemeenteraadslid De Keyser opgevolgd door Thierry Hardy

09 jan
19 december 2022 was de laatste gemeenteraadszitting van gemeenteraadslid Eric De Keyser. Na een politieke carrière van 40 jaar gaf het raadslid en voormalig schepen zijn zitje door aan Thierry Hardy, die net als Eric partij Vooruit vertegenwoordigt.

Eric De Keyser werd tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 1982 verkozen en werd op 1 januari 1983 gemeenteraadslid voor de toenmalige SP. In de jaren die volgden bleef Eric continu deel uitmaken van de gemeenteraad.

In 2001 werd het raadslid benoemd als eerste schepen, bevoegd voor ruimtelijke ordening, milieu en energie, sociale zaken en maatschappelijke integratie, volksgezondheid en huisvesting. Diezelfde legislatuur was schepen De Keyser ook even dienstdoend burgemeester na het overlijden van burgemeester Lieve Vandamme in maart 2004.

Na de verkiezingen in 2006 en 2012 werd Eric De Keyser opnieuw verkozen tot schepen, tot hij eind 2014 besloot om zijn schepenmandaat stop te zetten. In de jaren die volgden bleef hij gemeenteraadslid, tot hij in december 2022 zijn ontslag indiende als gemeenteraadslid.

Van 2000 tot 2018 was hij ook provincieraadslid. Een periode waarin hij veel mooie dossiers kon waarmaken voor Diksmuide.

Dankjewel Eric voor je jarenlange inzet.

Nieuwsoverzicht