naar inhoud
be alert

BE-Alert: meteen verwittigd bij een noodsituatie

06 okt
Een grote brand, overstroming of stroomonderbreking? Bij een noodsituatie in Diksmuide willen we je graag snel verwittigen. BE-Alert brengt je op de hoogte van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon.

Via BE-Alert krijgt iedereen waarop de noodsituatie impact heeft de nodige informatie en eventuele  instructies (bv. ramen en deuren sluiten bij een brand). Officiële, correcte informatie, direct van de gemeente, provincie of federale overheid.

Sms, spraakbericht of mail

BE-Alert gebruikt verschillende kanalen om je te waarschuwen. Je kan een noodmelding ontvangen per sms, gesproken bericht via een vaste telefoonlijn of een e-mail. BE-Alert heeft voldoende capaciteit om een groot aantal inwoners tegelijkertijd op de hoogte te stellen.

Laat je waarschuwen, waar je ook bent

Er wordt een alarm verzonden op basis van een adressenlijst. Daarom is het heel belangrijk dat je je inschrijft op BE-Alert. Je kan verschillende adressen en telefoonnummers registreren. Woon je in Diksmuide maar werk je in Brussel? Registreer dan beide adressen om op beide locaties op de hoogte te blijven.

Bij een grote noodsituatie kan er ook een bericht worden uitgestuurd op basis van locatie. Iedereen die fysiek aanwezig is in die zone krijgt dan een sms, ook als je je niet geregistreerd hebt. Het systeem houdt hiervoor geen contact- of persoonsgegevens bij.

Schrijf je gratis in via www.be-alert.be. Vul het inschrijvingsformulier zo volledig mogelijk in. 

Nieuwsoverzicht