naar inhoud
Wondernacht banner

Wonderlijke acts en een vuurshow op 8 oktober tijdens Wondernacht

19 sep
Op zaterdag 8 oktober – nacht van de Duisternis – wordt het stadscentrum in het donker gehuld en komt vanaf 18 uur een magische wereld boven tijdens Wondernacht. Heel wat acts zorgen voor het licht die avond. Afsluiten doen we met een indrukwekkende vuurshow.

Fonkelende magie in het stadspark

In het stadspark is er heel wat warmte en gezelligheid op en rond het water. Je geniet er van een interactieve doorlopende voorstelling Nectar, waar duizenden blauwe vlinders ijverig rondfladderen. Mogelijk kruis je ook de mysterieuze sprookjesfiguren van de Toverlantaarn of een van de vele andere acts.

Gezelligheid troef op de Grote Markt

Op de Grote Markt is er sfeervolle randanimatie en een streekproductenmarktje met streekbieren en -gerechten. Hier kun je ook plaatsnemen op het herfstterras. Bij de lokale horecazaken kun je dineren bij kaarslicht. De horecazaken schrijven zich op dit moment in hiervoor, binnenkort vind je een overzicht op www.bezoekdiksmuide.be. Dit kadert binnen het thema ‘De Grote Goesting’ van Westtoer.

Afsluitende vuurshow

Dit jaar sluiten we Wondernacht af met een indrukwekkende vuurshow ‘A Firetale’ van de Vuurmeesters over een weerbarstige reus en sierlijke vogels. De show speelt zich af in de hoogte dus iedereen kan alles perfect meevolgen op welk plekje dan ook op de Grote Markt. Start van de show is voorzien om 21.30 uur, het einde om 22.15 uur. Je kunt de show ook perfect vanop een terras met een hapje en een drankje meevolgen.

Liever niet alleen gaan? Sluit je aan bij de groep.

Lichtpuntjes tijdens Wondernacht kunnen ongetwijfeld ook de mensen zijn. Ga je niet graag alleen naar het evenement? Kom dan om 19.30 uur naar het station. Je vindt er gezelschap en je kan er gezelschap zijn. Je hoeft niet vooraf in te schrijven. Voor meer info kun je terecht via sociaal.huis@diksmuide.be of 051 793 793.

Parking 

Wie niet te voet naar het evenement komt kan met de fiets terecht op de fietsenparking op de Grote Markt. Kom je met de wagen? Kies dan voor de centrumparkings Beerstblote (77 plaatsen), Fabrieksstraat (40 plaatsen) of de parking aan het station (200 plaatsen).

Nieuwsoverzicht