naar inhoud
Sporting Keiem

Tijdelijk kunstgras voetbalveld in Keiem komt er dan toch

04 jul
Voetbalclub Sporting Keiem krijgt dan toch het langverwachte -tijdelijke- kunstgras voetbalveld. Dankzij de nodige bijkomende argumentatie in het dossier door het stadsbestuur van Diksmuide, zal het Vlaams Departement Omgeving zijn beroep bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen laten vallen.

Het Vlaams Departement Omgeving had vooral z’n twijfels bij de tijdelijkheid en de omkeerbaarheid van het kunstgrasveld. Het stadsbestuur zette het dossier echter extra kracht bij.

Cruciaal element

De opmaak van het Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) ‘Sport en Recreatie Keiem’, met daarin de zoektocht naar een geschikte locatie voor het toekomstige voetbalterrein, was een cruciaal element om de tijdelijkheid van het kunstgrasveld op de huidige locatie te accentueren. Daarnaast eiste het departement ook de nodige garanties over de herstelwerken van het huidige terrein op de hoek van de Oostendestraat en de Tervaetestraat na de verhuis naar een nieuwe locatie. Na de tijdelijke vergunning, die loopt t.e.m. 1 januari 2027, wil het stadsbestuur hier een publiek toegankelijk stuk bos aanleggen en zal het de nodige ruimtelijke en juridische verankering verzekeren. Het departement ziet toe op de correcte uitvoering van de tijdelijke vergunning.

Maatschappelijke rol

Het stadsbestuur hield ook een pleidooi voor het tijdelijke behoud van het voetbalveld vanuit de maatschappelijke rol die het voetbalgebeuren speelt voor de jeugd van Keiem en omliggende dorpen én het gebrek aan alternatief op dit moment.

Het departement kon deze bijkomende argumenten volgen en besloot dan ook om het beroep in te trekken.

Toekomst

Nog dit najaar start de stad een prijsvraag op voor de aanleg van het kunstgrasterrein. Komend voorjaar is het de bedoeling om een aannemer toe te wijzen, om de werken net na het voetbalseizoen 2022-2023 op te starten.

Ondertussen loopt ook het RUP ‘Sport en Recreatie Keiem’ verder. Daarin worden verschillende pistes onderzocht voor de toekomstige ligging van het voetbalterrein in Keiem en mogelijk extra recreatief aanbod.

Nieuwsoverzicht