naar inhoud
kajak

Wateraanbod

08 jul
Afkoelen zal deze zomer geen probleem zijn dankzij de vele mogelijkheden tot waterrecreatie op een van de rivieren of vaartjes die onze stad doorkruisen.

Rondvaart op de IJzer

Ook deze zomer vaart passagiersschip de Yzerstar vanuit Nieuwpoort naar Diksmuide. Terwijl de boot in onze stad aanmeert, kunnen inwoners en bezoekers meevaren voor een ontspannende rondvaart op de IJzer.

De Yzerstar vaart tussen 9 juli en 20 augustus op dinsdag, donderdag en zaterdag. De rondvaart duurt van 15.15 tot 16.15 uur en start aan Portus Dixmuda. Inschrijven kan via toerisme@diksmuide.be, 051 79 30 50 of ter plaatse. Je betaalt 5 euro per persoon, kinderen jonger dan 6 jaar varen gratis.

Gidsbeurt waterverleden Diksmuide

Ben je fan van water, maar houd je de voeten liever op het droge? Volg dan een gegidste wandeling over het waterverleden van de stad. De gidsbeurt vormt bovendien de geknipte aanvulling op een IJzertocht van Nieuwpoort naar Diksmuide met de Yzerstar.

Gidsbeurten op dinsdag, donderdag en zaterdag tussen 9 juli en 20 augustus. De gratis wandeling duurt van 15.15 tot 16.45 uur en start aan Portus Dixmuda. Inschrijven is aangeraden, maar ook ter plaatse kan nog ingepikt worden. Reserveer jouw tickets voor de IJzertocht (heen & terug) en de geleide wandeling via www.seastar.be, 058 23 24 25 of voor de wandeling alleen via toerisme@diksmuide.be of 051 79 30 50.

Kajakken, pedalo & e-bootjes

Ben je liever zelf kapitein? Huur dan bij ’t Buitenbeentje een kajak, kano, pedalo of e-bootje om de IJzer en Handzamevaart te veroveren. Neem contact op via www.buitenbeentjebvba.be, 0496 69 75 11 of ga eens langs op Heernisse 1.

Varen op de Handzamevaart richting Werken-Kortemark kan van begin juli tot eind september. Gemotoriseerd verkeer is niet toegelaten. Stad Diksmuide en Kortemark investeerden in de aanleg van drie aanlegpontons, zodat kajakkers er hun traject kunnen starten, beëindigen of er even kunnen uitrusten. Kijk op www.bezoekdiksmuide.be/kajakvaren_handzamevaart voor een kaartje van de pontons.

Veerdiensten

Gebruik tijdens je fiets- of wandeltocht in en rond Diksmuide de twee gratis veerdiensten over de IJzer bij de Fot’Oeil/Rapestraat en het Stiltepad/Galileiwegel. De veerdiensten varen tussen 2 juli en 28 augustus dagelijks van 11 tot 18 uur. Slecht weer? Neem dan vooraf een kijkje op www.diksmuide.be/veerdiensten.

Het volledige wateraanbod in onze stad kan je terugvinden op www.bezoekdiksmuide.be/water.

Nieuwsoverzicht