naar inhoud
Ampules lachgas

Aanpassing GAS-reglement

02 jun
Op de gemeenteraad van 23 mei 2022 werd het GAS-reglement aangepast. Volgende zaken werden toegevoegd aan het reglement en treden in werking vanaf 15 juni 2022.

Identificatie nummerplaten en meldingsplicht identiteit

Heel wat overtredingen van het GAS-reglement worden begaan met een wagen, waarbij de eigenaar vaak niet dezelfde persoon is als de dader. Bij overtredingen van de verkeerswetgeving moet de houder van een nummerplaat verplicht de identiteit van de eventuele dader meedelen, bij overtredingen van het GAS-reglement was dit nog niet zo. 

Om de identificatie van de dader te vergemakkelijken werd een onderdeel toegevoegd aan het GAS-reglement, waardoor de eigenaar van het voertuig ‘officieel’ aangesproken kan worden om de identiteit te achterhalen. 

Verhandelen, bezitten of gebruiken van lachgas gericht op oneigenlijk gebruik

Lachgas wordt steeds meer verhandeld en gebruikt als drug. Om dit tegen te gaan is het voortaan verboden om drijfgassen zoals lachgas (distikstofmonoxide) te bezitten, ter beschikking te stellen of te verhandelen indien het kadert binnen oneigenlijk gebruik van het middel (bekomen van een roeseffect).

Het volledige GAS-reglement kan je rechtsboven downloaden. 

Nieuwsoverzicht