naar inhoud
verbouwingen in huis

Wijziging premielandschap renoveren en energie

02 mei
Op 1 oktober gaat de Mijn VerbouwPremie in, een samenvoeging van de huidige Vlaamse renovatiepremie en de energiepremies van Fluvius.

Je kan de huidige renovatie- en energiepremies nog aanvragen tot en met 30 juni, maar tussen juli en september zal er geen mogelijkheid zijn om premies aan te vragen. Voor de renovatie- en energiepremies komt er één digitaal loket en ook de voorwaarden zullen wijzigen. De geldigheid van de facturen wordt tot twee jaar en drie maanden verlengd voor aanvragen tot en met 31 december 2022.

Daarnaast zullen een aantal premies of de verhoging van het bedrag voor doelgroepen wegvallen. De wijzigingen:

  • De premie voor een verwarmingsketel op gas is niet opgenomen in de Mijn VerbouwPremie.
  • De premie van Fluvius voor een condensatieketel op gas voor beschermde afnemers zal vanaf 1 juli 2022 niet meer aangevraagd kunnen worden.
  • De verhoogde premie voor beschermde afnemers valt weg. Er wordt een overgangsmaatregel voorzien tot eind juni. Je kan de premie tot eind 2022 aanvragen.
  • Werken die je zelf uitvoert, komen niet meer in aanmerking voor de Mijn VerbouwPremie. Voor doe-het-zelvers is er een uitzondering tot en met 31 december 2022.
  • SVK-verhuurders kunnen de huur- en isolatiepremie niet meer aanvragen vanaf 1 juli 2022. Bij de Mijn VerbouwPremie heb je als SVK-verhuurder wel recht op de hoogste premies.
  • De totaalrenovatiebonus of BENOpass loopt verder voor wie al in het traject zit. Na 30 juni kan je geen nieuwe BENOpass meer opstarten.

Plaats je voor juli een condensatieketel op gas? Ben je beschermd afnemer? Voer je zelf werken uit? Dan kan het interessant zijn om nog voor juli 2022 een premie aan te vragen. Neem contact op met WoonWinkel West via 051 97 04 30 of info@woonwinkelwest.be. Meer informatie over de Mijn VerbouwPremie via https://www.vlaanderen.be/bouwen-wonen-en-energie/bouwen-en-verbouwen/premies-en-belastingvoordelen/mijn-verbouwpremie.

Nieuwsoverzicht