naar inhoud
4 personen als laureaten sportkampioen

Diksmuidse sportkampioenen

02 mei
Eind maart zetten we de Diksmuidse sportkampioenen van 2021 in de bloemetjes. Hoewel de looppiste, het zwembad of de grasmat hun geliefkoosde speelterrein is, ruilden de sportkampioenen hun favoriete omgeving even in voor het podium van CC Kruispunt.

Zwemster Anaïs Delrue (ROSC) werd eerder al eens sportbelofte en timmert nu verder aan een mooie zwemcarrière. Ze behaalde verschillende gouden en zilveren medailles op het BK en viel ook op de Vlaamse en provinciale kampioenschappen meermaals in de prijzen. Reden genoeg om haar opnieuw tot sportbelofte te kronen.

De titel van sportvrouw van het jaar ging naar Camille Bouden. De zwemster is meervoudig Belgisch en Vlaams kampioene en heeft verschillende Belgische jeugdrecords op haar naam staan. Sinds vorig jaar traint ze opnieuw bij de Diksmuidse Bruinvissen.

Hoewel het wedstrijdseizoen laat op gang kwam door het coronavirus, kon atleet Yoran Deschepper meteen zijn stempel op de loopwedstrijden drukken. Zijn sterke tijden op het Vlaams kampioenschap, de Europabeker in Roemenië en het Belgisch kampioenschap resulteren in de titel van Diksmuids sportman van het jaar.

Club- en G-sportwerking

Naast de huldiging van de individuele talenten ontvingen ook alle provinciale, Vlaamse en Belgische kampioenen een kleine attentie. Aandacht ging ook naar de twee nieuwste sportverenigingen in Diksmuide: hockey Diksmuide en padelclub De Maene.

Daarnaast focusten we ook op de G-sport in onze boterstad. KSV Diksmuide stelde zijn G-sportwerking voor en Jeroen Borra, een G-sporter die woont in zorgwoning VillaVip, gooide hoge ogen met zijn deelname aan de 1/8ste triatlon van triatlon Trizer.

Scheidsrechter

Een eervolle vermelding ging naar Danniël Bernaert uit Leke. Hij werd gelauwerd voor zijn vijftigjarige carrière als voetbalscheidsrechter. Danniël werd niet alleen in Diksmuide in de bloemetjes gezet. “Begin dit jaar was ik te gast op het Gala van de Gouden Schoen als bekroning van mijn carrière. In het kader daarvan woonde bondscoach Roberto Martinez een wedstrijd bij die ik in goede banen leidde. Hij feliciteerde me voor mijn jarenlange inzet. Een moment om nooit te vergeten.”

Nieuwsoverzicht