naar inhoud
4 mannen op het padelterrein

Diksmuide in de ban van padel

02 mei
Padelclub De Maene zag in oktober 2021 het levenslicht en heeft ondertussen al meer dan 180 leden uit Diksmuide en omstreken. Padel is een van de snelst groeiende sporten in België en zet wereldwijd mensen aan het sporten.

Padel is een combinatie van tennis en squash. Het terrein bestaat uit een glazen kooi, waarbij je de glazen achterwand mag gebruiken tijdens het spelen. De grote toegankelijkheid maakt de sport zo populair. Padel is geschikt voor jong en oud, ook voor wie nog geen ervaring heeft met een racketsport.

Sinds vorig jaar beschikt sportcomplex De Pluimen over twee ultramoderne padelterreinen. De ondergrond bestaat uit kunstgras, waardoor je zelfs bij regenweer kan spelen. Lid of geen lid van de padelclub, iedereen kan een veldje reserveren via https://www.tennisvlaanderen.be/zoek-een-terrein.

Kwalitatieve lessen

Thomas Bal (rechts op de foto) werd als bestuurslid van tennisclub De Maene aangesteld als verantwoordelijke padel: “In februari teisterde het stormweer onze padelclub, maar gelukkig konden we de terreinen snel opnieuw speelklaar maken. Samen met mijn collega-trainer Gauthier Decadt behaalde ik recent een diploma padeltrainer, waardoor we sinds kort ook kwalitatieve lessen kunnen aanbieden. We bieden lessen aan voor kinderen vanaf 10 jaar, maar ook volwassenen die nog geen ervaring hebben, kunnen ‘start to padel’ volgen. Ervaren spelers kunnen dan weer hun niveau opkrikken dankzij de specifieke lessenreeksen. Ten slotte bieden we ook padelstages aan in de paas- en zomervakantie.”

Heb je interesse of wens je meer info? Dan kan je terecht op http://www.tcdemaene.be/padel of via thomas@tcdemaene.be.

Nieuwsoverzicht