naar inhoud
2 mensen aan tafel

Gezocht: coach ‘Bewegen op Verwijzing’

16 jun
Coach jij binnenkort inwoners uit Diksmuide en omstreken naar een persoonlijk beweegplan? Stel je dan nu kandidaat als coach binnen het project ‘Bewegen op Verwijzing’!

Meer bewegen op verwijzing van je arts, dat kan met het project ‘Bewegen op Verwijzing’. Het regionaal netwerk is momenteel nog op zoek naar een extra coach voor Diksmuide en Kortemark.

Wat is 'Bewegen op Verwijzing'?

Bewegen op Verwijzing wil de ‘zittende’ Vlaming aan het bewegen krijgen. Want meer bewegen en minder lang stilzitten is een manier om het risico op gezondheidsproblemen te verkleinen.

De arts verwijst personen met een verhoogd gezondheidsrisico door naar de ‘Bewegen op Verwijzing’-coach. In overleg met deze coach krijgt de deelnemer een beweegplan op maat: van een dagelijkse fietstocht naar het werk tot een wekelijks dans- of zwemuurtje in de buurt.

Gezocht: coach

Als coach is het jouw taak om mensen te motiveren om dagelijks meer te gaan bewegen. Je begeleidt mensen die doorverwezen zijn door hun arts. Je gaat niet samen met de deelnemer bewegen, maar je stelt samen een beweegplan op maat op. Een beetje zoals een diëtist doet voor gezonde voeding, maar dan voor beweging. Je houdt hierbij rekening met de input van de arts, maar ook de situatie, mogelijkheden en verwachtingen van de deelnemer. Je volgt het traject van de deelnemer op en koppelt terug naar de arts.

Ben jij de geknipte kandidaat?

Bekijk de vacature.

Of stel je direct kandidaat tegen 1 juli 2022 via mail naar lien@logomiddenwvl.be.

De selectiegesprekken vinden plaats in juli.

Nieuwsoverzicht