naar inhoud
speeltoestellen zwembad

Slide & Splash in familiezwembad De Pluimen, ieder eerste weekend en 3de woensdag van de maand

17 jan
Sommigen zullen hem ongetwijfeld al gespot hebben in het water: onze slide & splash! Voortaan kunnen bezoekers ieder eerste weekend en de derde woensdag van de maand genieten van deze opblaasbare attractie. Ook tijdens schoolvakanties zal je deze reus af en toe zien opduiken in het water.

Positieve reacties na test

De ‘Slide & splash’ is een grote opblaasbare attractie die uit drie tussenplatformen en drie recreatieve elementen bestaat en bestemd is voor lagereschoolkinderen en tieners. Op termijn kunnen we nog elementen toevoegen aan het hindernissenparcours. De aankoop van deze reus gebeurde al in het voorjaar van 2020 waarna hij een aantal keren uitvoerig werd getest, en met succes. We kregen meteen heel wat positieve reacties van onze bezoekers.

Naam na brainstormsessie

De sportmedewerkers gaven de attractie na een brainstormsessie toepasselijk de naam ‘Slide & splash’. We dopen het eerste weekend van iedere maand voortaan tot slide-&-splashweekend in het familiezwembad De Pluimen. En ook iedere derde woensdag van de maand en af en toe tijdens schoolvakanties kunnen bezoekers tussen 13 en 16 uur genieten van de leuke speelelementen in het water. De slide & splash vind je steeds in het grote bad. De attractie neemt ongeveer de helft van het bad in waardoor baantjeszwemmen de hele tijd mogelijk blijft.

Leuke elementen in het multibad

In het multibad voorzien we op dezelfde tijdstippen een tiental zachte modules voor peuters en kleuters. Deze bestaan uit 7 uitdagende elementen die in elkaar passen als puzzelstukken. Enkele namen van elementen: de walvisglijbaan, zebrapad, de hut van de baby, klimmuur met schijven, …

Kostprijs

De attracties werden aangekocht bij Poolquip uit Nederland. De aankoop van de peuter- en kleuterattracties kostte in totaal 2.967,15 euro, btw inbegrepen. De slide & splash werd als demomodel aangekocht voor 5.000 euro, btw inbegrepen. Beide aankopen verliepen via Farys/TMVW. De sportdienst zal dit aanbod de komende jaren verder vernieuwen en uitbreiden.

De huidige coronamaatregelen laten het momenteel niet toe om de slide & splash in het zwembad te leggen, van zodra dit weer kan verwelkomen we jou en je gezin om samen te spelen en te genieten van deze spetterende attracties! 

Nieuwsoverzicht