naar inhoud
streekproductenbox

Nieuwe Diksmuidse streekproductenbox vol lokaal lekkers

02 feb
De stad Diksmuide en sociale onderneming De Groene Kans hebben de handen in elkaar geslagen om een streekproductenbox samen te stellen. Wie wil, kan voortaan een doos van 20, 30 of 45 euro vol lokaal lekkers bestellen. Leuk om te geven of gewoon om zelf van te genieten…

In de doos vind je sowieso vlees, kaas, broodbeleg, bier, siroop met een smaakje én een kaasplankje. De invulling hangt af van wat er op voorraad staat bij De Groene Kans, maar dat het lokaal én lekker is staat wel vast. De verpakking is bovendien milieuvriendelijk, want 100% composteerbaar!

Bestellen

Wil je eens zo’n streekproductenbox uitproberen? Je kan er eentje bestellen via https://www.bezoekdiksmuide.be/streekproductenbox. Na je bestelling ontvang je een mail met alle praktische informatie. Je kan ook telefonisch bestellen via 051 51 05 72. Van zodra je box betaald is, begint De Groene Kans met samenstellen. Maximaal twee dagen na je betaling krijg je een seintje om de doos vol lokaal lekkers af te halen bij De Groene Kans aan de IJzerboomgaard. Bestel je in het weekend, dan kun je afhalen vanaf woensdag.

Samenwerkingsovereenkomst De Groene Kans

De samenwerking tussen de stad en De Groene Kans voor deze streekproductenbox kadert binnen de overeenkomst die beide partijen met elkaar in 2020 gesloten hebben en nog loopt tot en met 2025. Daarin gaat het, naast het actief aanbieden en promoten van streekproducten, ook over toeristische promotie, communicatie, ruimtegebruik op de IJzerboomgaard, een jaarlijkse financiële inbreng en logistieke steun. Zo willen de stad en De Groene Kans elkaars werking ondersteunen en uitdragen.

Europese steun

Het project kan ook rekenen op de steun van het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling dankzij Leader Westhoek, het programma voor plattelandsontwikkeling in de Westhoek.

Nieuwsoverzicht