Kroketje van Keiemse kaas, beenham en prei
Ingrediënten voor een 25-tal balletjes
160 gr boter
200 gr bloem
1l melk
400 gr Keiems bloempje ( het Dischhof - Keiem)
300 gr beenham (de heerlijkheid - Vladslo)
300 gr prei (hoeve Vandermeulen - Esen)
½ citroen
Peper en zout
3 eierdooiers
Slaatje naar wens (sla, tomaten, granaatappel)
Balsamicocrème
Zo ga je te werk
- Smelt de boter, doe de bloem bij de schuimende boter en roer goed.
- Laat de roux wat opdrogen tot je een biscuitgeur krijgt.
- Doe de melk erbij en blijf goed roeren tot je een gladde, dikke bechamelsaus verkrijgt.
- Snijd de kaas in stukken en voeg toe.
- Haal de pot van het vuur en meng de kort geblancheerde prei en beenham hieronder.
- Meng de eierdooiers eronder en werk af met peper, zout en citroensap.
- Laat het beslag een nacht in de koelkast staan.
- Maak balletjes van het deeg en wentel deze eerst in bloem, daarna door wat eiwit en vervolgens door paneermeel of panko.
- Frituur de balletjes op 175 °C tot ze goudbruin zijn.
- Serveer met een slaatje en wat balsamicocrème.
Smakelijk!
Maak dit gerecht na en win een eetbon
Maarten leverde al heel wat werk, nu is het aan jou! Maak dit gerecht en post een foto ervan op Facebook of Instagram met hashtag #diksmuidsestreekproducten. Op het einde van de maand pikt een onschuldige hand twee winnaars die een bon krijgen ter waarde van €60 bij traiteur Vandermeulen.
Psst, vergeet niet om je bericht openbaar te delen, zodat wij het zeker kunnen zien.
Dit is Maarten Al vanaf mijn 10 jaar wou ik beenhouwer worden. Na mijn opleiding in de slagerschool in Diksmuide volgde ik een eenjarige opleiding in Ter Duinen in Koksijde. Al snel wist ik dat ik niet alleen vlees wou versnijden, maar ook wilde klaarmaken voor mijn klanten. Het is leuk een zaak te hebben in een stad die zoveel te bieden heeft. Veel Diksmuidse producten scoren hoge prijzen, niet alleen in de Westhoek maar over het hele land en worden geserveerd in sterrenrestaurants. Daarnaast hebben we een gigantisch assortiment aan verse groenten. Prei, bloemkolen, wortelen, schorseneren, aardappelen en bonen komen allemaal van de hoeve van mijn ouders. Met producten die zo vers zijn, maak je het verschil. Het afgelopen jaar is zeer zwaar geweest. We moesten de weinige opdrachten die we kregen met beide handen vastnemen om te overleven. Hopelijk brengt dit jaar opnieuw rust en zekerheid voor de toekomst. |
Info
Traiteur Vandermeulen
Roeselarestraat 81A, Esen
0491 59 20 42 - www.traiteurvandermeulen.be