naar inhoud
COVID 19

Stadsbestuur neemt nieuwe maatregelen na strengere coronaregels

19 nov
De stedelijke crisiscel nam naar aanleiding van het overlegcomité eerder deze week en de huidige coronacijfers een aantal nieuwe maatregelen. Zo is onder meer de dienstverlening vanaf maandag 22 november enkel nog op afspraak.

De afgelopen week noteerden we 259 nieuwe besmettingen in Diksmuide. De hoog oplopende cijfers in combinatie met de strengere coronamaatregelen van het voorbije overlegcomité, zorgen er voor dat er ook in onze stad bijkomende maatregelen zijn.

Dienstverlening op afspraak

Onze dienstverlening, administratieve diensten en sociaal huis, verloopt vanaf maandag 22 november opnieuw uitsluitend via afspraak. De medewerkers van het lokaal bestuur schakelen immers ook terug over op meer telewerk en om een efficiënte dienstverlening te garanderen, vragen we om een afspraak te maken. Dat kan door te mailen of bellen naar de gewenste stadsdienst of contact op te nemen met ons centraal onthaal via 051 79 30 00 of onthaal@diksmuide.be. Heel wat documenten zijn ook digitaal op te vragen via het e-loket op www.diksmuide.be/eloketoverzicht.

Gemeente- en OCMW-raad digitaal

De gemeente- en OCMW-raad van maandag 29 november vindt digitaal plaats. Deze digitale vergadering zal opnieuw te volgen zijn op YouTube via livestreaming.

Sint te Gast enkel nog met online tickets

Sint te Gast in het stadhuis op 27 en 28 november gaat door met de geldende maatregelen: kleine groepjes op voldoende afstand met mondmaskerplicht voor kinderen vanaf 10 jaar. Er zullen echter geen tickets meer aan de deur te verkrijgen zijn, maar enkel nog online. Vanaf zondag 21 november om 9 uur gaan de resterende tickets in verkoop via www.bezoekdiksmuide.be/sinttegast.

Winterlicht gaat door, kerstmarkt nog in beraad

De Winterlichtwandeling, waar bezoekers vanaf 8 december langs een sfeervol verlicht parcours de gezellige binnenstad kunnen ontdekken, gaat door. De kerstmarkt, van 17 t.e.m. 19 december, staat voorlopig nog in beraad. Het stadsbestuur bekijkt in overleg met de deelnemende verenigingen of de kerstmarkt nog op een veilige manier kan doorgaan en de nodige maatregelen correct nageleefd kunnen worden.

Nieuwsoverzicht
Sluiten

We werken enkel op afspraak

Door de strengere coronamaatregelen zijn de administratieve dienstverlening en het sociaal huis enkel open op afspraak.

Contacteer de betreffende dienst, neem contact op met ons centraal onthaal (051 79 30 00 of onthaal@diksmuide.be) of maak gebruik van het e-loket.

#samendoordewinter #zorgvoorelkaar