naar inhoud
gerecht tartiflette

Tartiflette met streekproducten

10 nov
Een jaar lang krijg je iedere maand een recept voorgeschoteld van een Diksmuidse kok. Elk recept bestaat bestaat voornamelijk uit streekproducten van Diksmuidse bodem. Deze maand stelt Stijn Saint-Germain (41) van traiteur Stijns Keukentje een streekgebonden creatie voor.

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 200 gr polderaardappel  
  • 50 gr spek (Bien Acquishoeve)
  • Halve rode ajuin
  • 1 teentje look
  • 1 takje tijm
  • 1 dl droge witte wijn
  • 150 gr Keiems Bloempje (Keiemse Kazen)
  • 1 dl room
  • Zwarte peper 
  • Fleur de sel
  • Salade naar eigen keuze
  • Augurken

 Zo ga je te werk

  1. Kook de polderaardappel gaar in de pel.
  2. Snijd de ajuin in fijne schijfjes en het spek in blokjes.
  3. Kleur de ajuin in de pan en voeg het spek erbij tot het mooi krokant gebakken is.
  4. Kook de room en de witte wijn in tot sausdikte samen met de look en tijm.
  5. Pel de aardappel en snijd hem in dunne schijven.
  6. Schik de aardappel in een cirkel in een ovenschaal.
  7. Overgiet met de ingekookte room en witte wijn. Kruid af met zwarte peper en fleur de sel
  8. Leg het gebakken spek en de ajuin in het midden.
  9. Snijd het Keiems Bloempje in plakken en leg over de aardappel.
  10. Gratineer een tiental minuutjes in een voorverwarmde oven op 180 graden.
  11. Serveer met een frisse salade en augurkjes.

Dit is Stijn

“Ik zit ondertussen al 22 jaar in het vak. Na de hotelschool ben ik aan de slag gegaan bij restaurant de Karmeliet, traiteur ’keukentje’ en salons Saint Germain. Ondertussen baten mijn vrouw en ik al 12 jaar onze traiteur en vishandel Stijns Keukentje uit. In die 12 jaar hebben we een trouw klantenbestand opgebouwd. We merken dat veel mensen uit buurtgemeenten en zelfs van de kust naar Diksmuide komen, het kosteloos parkeren en de blauwe zone zijn een echte troef. Ook de vele evenementen die de stad organiseert dragen hun steentje bij. Dit is een leuke opdracht om onszelf eens in de kijker te zetten en de lezer te inspireren om aan de slag te gaan.”

Traiteur Stijns Keukentje    
Grote Markt 45, Diksmuide

051 50 01 62

info@stijnskeukentje.be

Maak dit gerecht na en win een eetbon t.w.v. € 60

Stijn leverde al heel wat werk, nu is het aan jou! Maak dit gerecht en post een foto ervan op Facebook of Instagram met hashtag #diksmuidsestreekproducten. Op het einde van de maand pikt een onschuldige hand twee winnaars die een bon krijgen ter waarde van € 60 bij traiteur Stijns Keukentje.

Psst, vergeet niet om je bericht openbaar te delen, zodat wij het zeker kunnen zien. 

Nieuwsoverzicht