naar inhoud
Ciné Horizon - filmaanbod

Zevende seizoen Ciné horizon van start op 20 oktober

18 okt
De Noord-Zuidraad en de Diksmuidse filmclub zetten samen de betere wereld-film op de agenda. Op woensdag 20 oktober starten we het zevende seizoen van Ciné Horizon met de film Capharnaüm in CC Kruispunt. Op donderdag 16 december volgt The invisible life of Euridice Gusmao en op 23 februari For Sama.

Film verbindt mensen, ongeacht afstand of cultuur-economische verschillen. Wereldfilm brengt een betere zichtbaarheid van het Zuiden bij ons. Door het zien van films uit de hele wereld krijg je meer voeling met andere volkeren, culturen en realiteiten. Ciné-Horizon omvat een reeks van 3 films die telkens zowel in de namiddag als ’s avonds getoond worden. Na de film kan wie dat wenst nog even bijpraten bij een drankje, aangeboden door de Noordzuidraad. Een abonnement voor deze drie films kost 10 euro.

Zevende seizoen

Op 20 oktober starten we het 7e seizoen van Ciné Horizon. Het vorige seizoen viel door corona in het water waardoor we in totaal al 15 wereldse films vertoonden. De Noord-Zuidraad en de Diksmuidse filmclub selecteren telkens de films. Dit doen ze aan de hand van onder andere prospectie op het MOOOV filmfestival met een aantal vrijwilligers.

 

CAPHARNAÜM  - WOENSDAG 20 OKTOBER

om 14.15 en 20.15 uur

De film vertelt het verhaal van de 12-jarige jongen Zain die rebelleert tegen het leven dat men hem probeert op te dringen. Hij loopt weg van huis en vindt onderdak bij een illegale immigrante, op  wiens baby hij past wanneer zij werkt. Wanneer zij echter opgepakt wordt, blijft hij in haar huis blijft wonen en de baby verzorgen. Tot het slot van de deur vervangen wordt en ze beiden dakloos worden.

THE INVISIBLE LIFE OF EURIDICE GUSMAO - DONDERDAG 16 DECEMBER

om 14.15 en 20.15 uur

Rio de Janeiro, 1950. De 18-jarige Eurídice en de twintigjarige Guida zijn onafscheidelijke zussen die nog bij hun conservatieve, strikte ouders wonen. Eurídices ideaal is een carrière als pianiste, Guida hoopt de ware liefde te vinden. Na een dramatische gebeurtenis worden ze gescheiden door hun vader en gedwongen apart te leven. Terwijl ze beiden hun droom najagen, geven ze nooit de hoop op elkaar terug te vinden.

FOR SAMA - WOENSDAG 23 FEBRUARI

om 14.15 en 20.15 uur

De film volgt Waad Al-Kateab als journalist en rebel tijdens de Syrische Burgeroorlog. Haar man, Hamza Al-Kateab, is een van de weinige dokters die nog in Aleppo is achtergebleven. Samen voeden ze er hun dochter Sama Al-Kateab op. Een jonge arts en een jonge journalist worden midden in een burgeroorlog verliefd op elkaar. Terwijl hun stad Aleppo wordt gebombardeerd, trouwen ze en krijgen ze een prachtige baby. Regisseur en burgerjournalist Waad al-Kateab legt met haar camera alle gruwelen en de dagelijkse gebeurtenissen rond haar familie en haar stad vast.

Nieuwsoverzicht
Sluiten

We werken enkel op afspraak

Door de strengere coronamaatregelen zijn de administratieve dienstverlening en het sociaal huis enkel open op afspraak.

Contacteer de betreffende dienst, neem contact op met ons centraal onthaal (051 79 30 00 of onthaal@diksmuide.be) of maak gebruik van het e-loket.

#samendoordewinter #zorgvoorelkaar