naar inhoud
Vaccins

Volg ons voorbeeld, stort een cent voor de Covid-vaccins in arme landen

04 okt
Het stadsbestuur is het voorstel van de noordzuidraad om geld te doneren aan het COVAX-programma zeer genegen. Ze start 3.500 euro en roept de Diksmuidelingen op om een cent te storten. Zo krijgen mensen in de armste landen ook de toegang tot COVID-vaccins.  

Covax-programma

Jaarlijks voorziet het stadsbestuur een bedrag van 6.100 euro voor het ondersteunen van structurele hulp en noodhulp. De noordzuidraad stelde afgelopen zomer voor om de helft van dat bedrag te storten aan het COVAX-programma. COVAX is de vaccinpijler van de Access to COVID-19 Tools Accelerator 5ACT, een wereldwijde samenwerking om de ontwikkeling, productie en eerlijke toegang tot nieuwe COVID-19-tests, -behandelingen en -vaccins te versnellen en om ervoor te zorgen dat ze alle landen, inclusief de armste landen ter wereld, bereiken.

COVAX is een partnerschap tussen vaccinatie-alliantie Gavi, de Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). UNICEF werkt mee als verdelingspartner.

Geef een prikje hoop voor vijf euro

COVAX koopt zijn vaccins gemiddeld aan voor zo’n 4,3 euro. Rekening houdend met alle logistieke kosten kost een vaccin dus ongeveer 5 euro. Ook jij kunt helpen om COVID-vaccins naar de armste landen ter wereld te brengen en de ongelijkheid tussen de landen te verkleinen. Stort een bedrag via het invulvormulier van UNICEF: https://idonatefor.unicef.be/diksmuide/~mijn-gift. Unicef stort deze bedragen integraal door naar het COVAX-programma. Vanaf een gift van 40 euro word je doorverwezen naar de officiële site van UNICEF, zo kun je een fiscaal attest ontvangen voor je gift.

Nieuwsoverzicht
Sluiten

We werken enkel op afspraak

Door de strengere coronamaatregelen zijn de administratieve dienstverlening en het sociaal huis enkel open op afspraak.

Contacteer de betreffende dienst, neem contact op met ons centraal onthaal (051 79 30 00 of onthaal@diksmuide.be) of maak gebruik van het e-loket.

#samendoordewinter #zorgvoorelkaar