naar inhoud
hand gepelde grijze garnalen hazelnootboter & polderaardappel

Hand gepelde grijze garnalen hazelnootboter & polderaardappel

04 okt
Een jaar lang krijg je iedere maand een recept voorgeschoteld van een Diksmuidse kok. Elk recept bestaat bestaat voornamelijk uit streekproducten van Diksmuidse bodem. Deze maand stelt Bert Boussemaere (43) van 't Notarishuys een streekgebonden creatie voor.

Voorgerecht

Hand gepelde grijze garnalen hazelnootboter & polderaardappel

door Bert Boussemaere

Ingrediënten voor 4 personen

 

 • 300 gram karnemelk
 • 1 kg ongepelde grijze Nieuwpoortse garnalen
 • 50 gram Diksmuidse hoeveboter
 • 1 sjalot, fijngesnipperd
 • 1 botje bieslook, fijn gesneden
 • 1 takje tijm
 • 1 blad laurier
 • 250 gram geschilde polderaardappelen
 • 1 teentje look
 • 125 gram verse room
 • 50 gram Arbequina olijfolie (Neus Priorat)
 • broodcroutons (gemaakt van wit brood, gebakken in olijfolie)

Zo ga je te werk

 1. Pel de garnalen 
 2. Laat de karnemelk samen met 100 gram garnaalkoppen, de tijm en laurier 5 minuten koken. Zet daarna het vuur uit en laat 20 minuten infuseren. Giet het mengsel door een zeef.
 3. Snijd de aardappelen in gelijke blokjes en zet onder met het mengsel (zie hierboven). Voeg een beetje zout en look toe en kook de aardappelen gaar.
 4. Giet de aardappelen af als ze gaar zijn, maar hou het kookvocht apart.
 5. Doe de aardappelen in de blendersamen met de room, olijfolie en 100 gram kookvocht van de aardappelen. Mix dit mengsel glad en kruid af met peper en zout.
 6. Giet de aardappelcrème in een siphonfles en hou warm (in pot warm water bijvoorbeeld).
 7. Bruin de boter in een pannetje en meng het onder de garnalen en sjalot.
 8. Verdeel de gemengde garnalen over vier diepe potjes.
 9. Spuit de aardappelcrème over de garnalen met de siphonfles.
 10. Werk af met broodcroutons en bieslook.

Dit is Bert

“Na mijn opleiding aan Hotelschool Ter Duinen in Koksijde en enkele stages in Zuid-Frankrijk ben ik gestart in Comme Chez Soi in BrusseL Daar bleef ik 4,5 jaar aan het werk. Daarna volgende nog 2,5 jaar in Hof Van Cleve in Kruishoutem. In 2004 zijn mijn vrouw en ik gestart met Notarishuys in Diksmuide. We brengen een smaakvolle keuken met topkwaliteit producten. Elke middag serveren we een eenvoudige lunch die in diverse formules verkrijgbaar is. Daarnaast is er ook ons suggestiemenu 'Notarishuys', beschikbaar in 4 of 5 gangen. Dat verandert elke maand op het ritme van de seizoenen en met kraakverse topingrediënten. Het gerechtje dat wij voorstellen is momenteel verkrijgbaar in ons menu. Voor wie een uitgebreid menu te veel is, is er ook mogelijkheid om 'à la carte' te kiezen, behalve op zaterdagavond.”

“In de mate van het mogelijke werken we zoveel mogelijk met streekproducten. Verse vis uit Nieuwpoort, zuivel uit de streek, groenten en fruit van lokale hoeves, vlees van topkwaliteit,... Dit recept combineert de beste producten die onze streek te bieden heeft. Simpel maar zo smakelijk.”

Maak dit gerecht na en win een eetbon t.w.v. € 60

Bert leverde al heel wat werk, nu is het aan jou! Maak dit gerecht en post een foto ervan op Facebook of Instagram met hashtag #diksmuidsestreekproducten. Op het einde van de maand pikt een onschuldige hand twee winnaars die een bon krijgen ter waarde van € 60 bij 't Notarishuys.

Psst, vergeet niet om je bericht openbaar te delen, zodat wij het zeker kunnen zien. 

‘t Notarishuys   
Koning Albertstraat 39, Diksmuide

051 50 03 35

info@notarishuys.be   

 

Nieuwsoverzicht