naar inhoud
4 personen die een verschillend gebouw afbeelden

Open Monumentendag: Stadslink+

06 sep
Noteer zondag 12 september in je agenda, want dan vindt Open Monumentendag plaats. Het recept is eenvoudig: op de tweede zondag van september stellen honderden erfgoedsites in Vlaanderen hun deuren open. Thema dit jaar is Inclusief Erfgoed, waarmee we erfgoed toegankelijk willen maken voor iedereen.

In Diksmuide kan je dit jaar deelnemen aan een inclusieve bingowandeltocht van De Lovie. De tocht leidt deelnemers langs verschillende erfgoedsites en laat personen met een verstandelijke beperking of gezinnen met jonge kinderen op een toegankelijke en eenvoudige manier kennismaken met het erfgoed in Diksmuide.

Praktisch

  • Van 10 tot 17 uur;
  • Haal je wandelplan gratis af bij de dienst Toerisme (Grote Markt 6);
  • Ook na Open Monumentendag kan je de inclusieve wandeling afleggen;
  • Meer info via www.delovie.be, Facebook of Instagram.

De Lovie vzw is een sociale organisatie actief in de Westhoek en ondersteunt kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking.

Een aantal locaties van De Lovie – zoals Het Diksmuidse Begijnhof – zijn historisch waardevol en beschermd. De Lovie probeert deze gebouwen te restaureren en een zinvolle herbestemming te geven. Ondersteuning van personen met een handicap en zorg voor erfgoed gaan hierbij hand in hand.

Nieuwsoverzicht