naar inhoud
Groene Pluim Diksmuide - Steven Vanrobaeys

Eerste groene pluim gaat naar … de Mooimakersfamilie Vanrobaeys – Vandevyvere

22 aug
Op de Dag van het Park reikte de milieuraad ook zijn eerste Groene Pluim uit. Die ging naar de familie Vanrobaeys – Vandevyvere omwille van hun geleverde prestaties als Mooimakers om zwerfvuil te ruimen en dit onder de aandacht te brengen.De familie eindigde eerste van de 9 genomineerde kandidaten.

Groene Pluim voor uitzonderlijke prestaties

De milieuraad lanceerde zijn oproep voor nominaties voor de Groene Pluim begin juni. Mensen mochten hun kandidaat naar voren schuiven tot halfweg juli. Vereiste was dat je een uitzonderlijke prestatie hebt geleverd of nog steeds levert of dat je je zeer verdienstelijk hebt gemaakt voor het leefmilieu van Diksmuide. In totaal kregen we 9 kandidaturen binnen. De tien leden van de stuurgroep van de milieuraad gaven elk hun stem door waarna er drie kandidaten overbleven: boer Olivier, de familie Vanrobaeys-Vandevyvere en muziekclub 4AD. De drie overgebleven kandidaten werden voorgelegd aan de voltallige milieuraad. Elk lid mocht hun rangschikking van de drie kandidaten doorgeven. De familie Vanrobaeys – Vandevyvere kwam als favoriet uit de bus voor hun inzet tegen zwerfvuil als mooimakers.

Eindscore:

 1. Familie Vanrobaeys – Vandevyvere
 2. Boer Olivier
 3. 4AD

Motivatie milieuraad voor winnaar

De milieuraad was laaiend enthousiast over de inspanningen die de familie leverde en nog steeds levert in Keiem en Leke om zwerfvuil te ruimen met het hele gezin. Na iedere ronde post het gezin een foto van de vangst op sociale media waar ze aandacht vragen voor het probleem. Ze sporen mensen ook aan om hun voorbeeld te volgen en vooral om afval in de vuilnisbak te deponeren, waar het ook hoort. Hun berichten leveren iedere keer heel wat reactie en aanmoediging op.

De mooimakersfamilie uit Keiem mag zich voor twee jaar lang de trotse eigenaar noemen van de Groene Pluim. Ze ontvingen naast hun pluim ook diploma en een kunstwerk van de hand van Peter Simoen.

 

Gouden Pluim

De milieuraad had ook nog een verrassing in petto. Om de vijftigste verjaardag – het gouden jubileum - van de milieuraad extra in de kijker te zetten reikten ze symbolisch twee Gouden Pluimen uit. De ene pluim was voor voormalig schepen voor Milieu Gilbert Vandevelde, de andere voor erevoorzitter van de milieuraad Michel maeckelbergh. De milieuraad wil de volgende Gouden Pluim binnen vijftig jaar uitreiken.

Namiddagprogramma Dag van het Park

Nog de hele dag genieten we van de natuur tijdens de Dag van het Park. Iedereen is welkom in het stadspark voor heel wat leuke activiteiten.

 • 14.30u: Natuurhistorische wandeling- op zoek naar sporen van de oude vestingswallen door dhr. Michel Maeckelbergh, erevoorzitter van de milieuraad

Tussen 13 en 17 uur:

 • Kom meer te weten over de werking van de milieuraad tijdens de tentoonstelling 50 jaar milieuraad en verschillende werkgroepen
 • De boom in! - de schitterende plataan in het stadspark wordt omgetoverd tot een unieke boomklim voor kinderen.
 • Zet al je zintuigen en beide voeten in om op ontdekking te gaan langs ons blotevoetenpad-voor-één-dag.
 • Neem deel aan de bij-zondere wandel- en fietszoektocht in de omgeving van Diksmuide of dompel je onder in de wereld van de bij-zondere bij.
 • Kom meer te weten over onze gevleugelde vrienden tijdens een bezoekje aan de Zwaluwbox.
 • Laat je creativiteit de vrije loop tijdens een workshop hout snijden.
 • Reuzenspellen voor kleine en minder kleine kinderen.
 • Verschillende standjes van Natuurwerkgroep De Kerkuil, Bijenwerkgroep, Imkersbond,...
 • Kom genieten op ons gezellig zomerterras.
Nieuwsoverzicht
Sluiten

Zin om bij de stad te komen werken?

Quote Hendrik vacatures Ontdek onze vacatures