naar inhoud
Schilderij Maurice

Buurtbewoner schildert Maurice als eerbetoon

22 jul
Het overlijden van Maurice, de huiskat van woonzorgcentrum Yserheem, heeft veel mensen aangegrepen. Ook de buurtbewoners uit de Sint-Sebastiaanwijk kenden Maurice goed en hielden van hem. Ook zij vonden het triestig om te horen dat Maurice gestorven is.

Kunstwerk van Maurice

Rhea Thuwis, een kunstenares uit de wijk,  maakte als eerbetoon een prachtig schilderij van Maurice. De medewerkers en bewoners waren aangenaam verrast en gaven het een mooi plekje in de gang van het gelijkvloers, naast zijn foto.

Het verhaal van Maurice

Maurice was zeven jaar lang de huiskat van Yserheem. Vicky en Gerda hoorden nabij het gebouw iets jammeren, het bleek de graatmagere en zieke Maurice te zijn. De dames konden het niet over hun hart krijgen hem daar zo achter te laten en smokkelden hem binnen in de berging van het wzc. Ze contacteerden het Blauwe Kruis maar omdat de kat ziek was mochten ze hem niet binnenbrengen. Een collega van het onderhoud bracht hun witte vriend dan maar naar de dierenarts die constateerde dat hij een operatie nodig had. Door het gemiauw in de berging kon de kat zijn komst niet lang verborgen houden. Alle medewerkers sloten hem snel in hun hart en gaven hem de naam Maurice. Ze legden allemaal wat centen samen voor een operatie zodat hij snel kon genezen. Niemand reageerde ondertussen op de oproep om het eventuele baasje te vinden. Het was snel duidelijk, Maurice wilde graag in het woonzorgcentrum blijven en werd daar iedereens grootste wollige vriend. Hoe oud hij was wist niemand, maar hij beleefde alvast zeven vette jaren waar hij veel aaitjes kreeg en op zijn beurt heel wat mensen gelukkig maakte met al zijn liefde. Iedereen kende Maurice: de medewerkers, de bewoners, hun familie en de buurtbewoners. Wat zal hij gemist worden!

Nieuwsoverzicht