naar inhoud
Balustrade jachthaven

Stadsbestuur maakt werk van veilige jachthaven

19 jul
Het stadsbestuur investeerde in een balustrade in het laatste stuk van de Kasteelstraat richting de voetgangers- en fietsersbrug over de IJzer. De Beerstblotestraat werd voorzien van openbare verlichting in het gedeelte tussen de jachthaven en de parking Beerstblote.

Balustrade in cortenstaal

Wie ’s avonds een wandeling of een fietstocht maakt in de buurt van de jachthaven, of de hond nog even laat rennen op de hondenloopweide, kan dat voortaan doen in een veilige en goed verlichte omgeving. Langs de Bloemmolenkaai en Kasteelstraat werden leuningen in cortenstaal geplaatst die verhinderen dat je in het water van de IJzer valt. De leuning werd gegund aan het bedrijf Tilcon uit Diksmuide voor het bedrag van 8.600 euro, exclusief btw.

Openbare verlichting

Fluvius zorgde voor openbare verlichting in de Beerstblotestraat, tussen de centrumparking Beerstblote en de jachthaven. Voorheen zorgde deze zone voor een onveilig gevoel bij de vele wandelaars en fietsers die er voorbij komen. Kostprijs voor het plaatsen van de openbare verlichting is 12.025,26 euro, btw niet inbegrepen.

Nieuwsoverzicht