naar inhoud
spelende meisjes

Hockeyclub Diksmuide blikt terug op geslaagde opstart

09 jun
Sinds februari dit jaar is onze stad een sportclub rijker: elke woensdagnamiddag kunnen kinderen tot 18 jaar hockeyen. Trainer Brecht blikt terug op een geslaagde opstart en smeedt volop plannen om vanaf september een eerste volwaardig clubjaar van start te laten gaan.

Momenteel houden zo’n 45 Diksmuidse spelers elke woensdag een hockeystick vast op het recent aangelegde multisportveld bij De Pluimen. “Een prima eerste resultaat, des te meer als je weet dat kinderen een tijdlang verplicht slechts één hobby mochten uitoefenen. 98% van de leden kwam – naast een occasionele les op school – nooit eerder in contact met hockey”, aldus trainer Brecht.

Hockey is een erg complete sport: zowel technisch als fysiek. Opvallend ook is dat de meeste clubs in Vlaanderen meer meisjes dan jongens tellen. “In Diksmuide gaat de verhouding redelijk gelijk op”, vertelt Brecht. “Ook fair play wordt enorm gewaardeerd binnen de sport. Zowel door spelers, trainers als iedereen errond. Er heerst veel respect onder spelers en naar de scheidsrechter toe. Het minste contact is een fout, iets wat erin wordt gedrild van zodra je als kind het hockeyveld opstapt.”

Aan het einde van de zomer organiseert de hockeyclub een opendeurdag. Geïnteresseerden kunnen tijdens een gratis testles eerst van de sport proeven.

Volg alvast Facebookicoontje Hockey Diksmuide – FuseAction om op de hoogte te blijven. In een volgend stadsmagazine leer je de club beter kennen en geven we meer praktische info om je (kinderen) in te schrijven bij de club.

Nieuwsoverzicht