naar inhoud
Jacky en Patricia

Op frijsjestour in Leke

09 jun
Jacky en Patricia van landbouwbedrijf Berkenweelde in Leke nodigen je uit om via een ‘boerderoute’ hun hoeve spelenderwijs beter te leren kennen. Maak je klaar voor: de frijsjestour!

In hoeve Berkenweelde in Leke kan je vanaf Vaderdag (13 juni) de ‘frijsjestour’ ontdekken. ‘Frijsjes’ is een knipoog naar de sappige aardbeien die er groeien, en de lekkere ijsjes die ze er op de hoeve mee maken. Tijdens de wandeling-en-speurtocht-in-één ontdek je de hoeve van Jacky en Patricia met de nodige competitie en plezier. Je ontdekt waar ze het hele jaar mee bezig zijn en ziet waar de aardbeien, frambozen, appels en peren groeien. Als jullie erin slagen om goed samen te werken en de code te kraken … dan kan je bubbel dat ter plaatse vieren op het hoeveterras.

Zelf gekweekt smaakt beter

“Bij ons groeien de ‘frezen’ in volle grond”, vertelt Patricia. “Ik gebruik ze om ons aardbeienijs te maken. De verse eitjes van onze kippen verwerk ik in ons gebak.” Dat ijs en gebak kan je – naast nog heel wat lekkers – kopen in de hoevewinkel of opsmikkelen op het hoeveterras.

Boerderoutes

Zeven West-Vlaamse landbouwbedrijven ontwikkelden samen met onderzoeks- en adviescentrum Inagro een ‘boerderoute’: een belevingspad op of langs hun boerderij. Elke route heeft een eigen thema, denk aan ‘De vrienden en vijanden van de fruitteelt’ of ‘Zand, leem en klei’. In Leke kan je de frijsjestour ontdekken. De boerderoute in Leke is geschikt voor families en vriendengroepen van maximum acht personen. Ideaal voor leerrijk, actief en een tikje competitief plezier op of rond de boerderij.

Vanaf Vaderdag 13 juni kan je in Berkenweelde terecht op ‘t belevingspad! Reserveer je bezoek op de boerderij. Je kunt de route tot eind september afleggen.

Berkenweelde | Moerestraat 62, Leke | 0472 79 68 72 | bolle.verstraete@skynet.be | Facebook Berkenweelde

Nieuwsoverzicht