naar inhoud
Onthaalruimte vaccinatiecentrum Diksmuide.JPG

Vaccinatiecentrum De Kupe schakelt over naar reservelijst QVAX

28 mei
Vanaf 1 juni zal vaccinatiecentrum De Kupe gebruikmaken van de reservelijst QVAX van de federale overheid. Met die reservelijst kan het centrum extra mensen oproepen voor een vaccinatie en zo voorkomen dat er spuitjes verloren gaan omdat mensen niet op hun uitnodiging ingaan of niet komen opdagen.

Iedereen kan zich op de reservelijst QVAX inschrijven. De bestaande lokale reservelijst 40+ is bijna helemaal gebruikt en het QVAX-platform is de jongste tijd erg verbeterd. Daarom heeft de eerstelijnszone Westkust en Polder beslist dat het nu het goede moment is om voor de volgende vaccinaties met QVAX te werken. De huidige lokale lijst 40+ wordt nog opgebruikt maar je kan er voortaan niet meer op inschrijven.

Iedereen vanaf 18 jaar kan zich op de QVAX-reservelijst aanmelden via www.qvax.be. Er zijn een paar dingen om mee rekening te houden:

  • Schrijf je niet in als je al een uitnodiging ontving of als je jonger bent dan 18 jaar.
  • Om je te registreren heb je je rijksregisternummer of BIS-nummer nodig. Dat vind je op de achterkant van je identiteitskaart.
  • Je leeftijd en postcode worden automatisch gecontroleerd op basis van je rijksregisternummer.
  • Wanneer je vanuit de reservelijst wordt opgeroepen, is bepaald door de prioriteiten die door de overheid zijn vastgelegd. Je eerder inschrijven geeft geen prioriteit.
  • Wanneer je je inschrijft, stem je ermee in om zo snel mogelijk te reageren op een oproep en om de bevestigingsprocedure af te werken.

 

Niet handig met de computer, laat je helpen

Heb je geen computer of ben je er niet zo handig mee, laat je dan aanmelden door een familielid of een kennis. Dat kan met je eigen e-mailadres of telefoonnummer, maar net zo goed met dat van de persoon die je helpt.

Wat als je wordt opgeroepen?

  1. Wanneer er een tijdslot vrij is, krijg je een bericht per e-mail of een sms op het mailadres en het gsm-nummer dat je hebt opgegeven bij je inschrijving.
  2. Bevestig dat je nog beschikbaar bent en dat je je inschrijving wil verderzetten. Doe dit binnen de opgegeven tijdslimiet, anders gaat het tijdslot naar een volgende persoon. Je moet je in dat geval opnieuw inschrijven in QVAX.
  3. Je wordt doorgeschakeld naar het boekingssysteem waar je het precieze tijdstip van je afspraak krijgt. Je kunt dan meteen ook het tijdstip van je eventuele tweede vaccinatie vastleggen.

Je inschrijven op QVAX is goed voor het vaccinatieprogramma want door de reservelijst vinden alle spuitjes een arm en ook goed voor jou, want je wordt misschien sneller gevaccineerd.

Inschrijven: www.qvax.be

Meer info

www.laatjevaccineren.be

www.info-coronavirus.be

Nieuwsoverzicht