naar inhoud
Marie Declerckstraat - IJzerdijk

Gewijzigde verkeerssituatie IJzerdijk-Marie Declerckstraat

01 apr
Naar aanleiding van de aanleg van de zuidwestelijke omleidingsweg (ringweg) is er een stukje IJzerdijk verplaatst en is de Marie Declerckstraat vanaf vrijdag 2 april definitief open voor het verkeer.

Marie Declerckstraat vanaf vrijdag open voor verkeer

De Marie Declerckstraat, de nieuwe verbinding tussen de IJzerdijk en de Kapellestraat, is helemaal afgewerkt. Vanaf vrijdag 2 april wordt ze definitief opengesteld voor het verkeer. Vanaf dan moet het verkeer dus niet langer de omleiding via de Sint-Jacobsstraat volgen. De Kapellestraat is dan ter hoogte van het domein de IJzerboomgaard niet meer toegankelijk voor het verkeer.

Gewijzigde situatie langs IJzerdijk

Ook de parallelweg naast de IJzerdijk is ondertussen afgewerkt en toegankelijk voor fietsers. Wie van Diksmuide komt langs de IJzerdijk, moet verplicht via de nieuwe weg fietsen. Fietsers richting Diksmuide kunnen de bestaande weg volgen, maar moeten op de aansluiting met de nieuwe parallelweg voorrang geven aan het gemotoriseerd verkeer dat van de nieuwe weg komt.

Alle gemotoriseerd verkeer dient in beide richtingen de nieuwe weg te nemen.
Deze parallelweg werd aangelegd omdat ter hoogte van de IJzerdijk de steunpilaren van de brug dienen te komen. Deze zullen in de volgende fases worden gebouwd.

Grondwerken voor nieuwe brug over IJzer


Naast de nieuwe verbindingsweg werkten we de afgelopen weken ook verder aan de ophogingen naast de IJzer, waar in de toekomst de nieuwe brug komt te liggen. Aan de kant van de IJzerdijk zijn de ophogingen helemaal afgewerkt, aan de andere kant duren ze nog tot eind mei. Voor de brug kan geĆÆnstalleerd worden, moet de grond nog een hele tijd rusten. Met een meetsysteem monitoren we wanneer de opgehoogde grond voldoende stabiel is om in een volgende fase de brug te plaatsen.

Nieuwsoverzicht