naar inhoud
blokkot (2)

Inschrijven voor Blokkot mogelijk vanaf maandagavond 29 maart

26 mrt
Van 3 tot 18 april kunnen hogeschool- en universiteitsstudenten opnieuw gebruikmaken van ons Blokkot om de examens van juni voor te bereiden. Het stadsbestuur stelt hiervoor verschillende locaties ter beschikking. Reserveren kan vanaf maandagavond 29 maart 20 uur.

Reserveren doe je via deze link: https://webshopdiksmuide.recreatex.be/ 

We hebben de indruk dat dit initiatief populairder is dan ooit. Vorige blokperiode bijvoorbeeld verwelkomden we maar liefst 122 studenten. Daar zal het digitaal onderwijs veel mee te maken hebben. De nood is groot om toch in groep te kunnen studeren, ook al is dat vanop 1,5 meter afstand van elkaar. De jeugddienst zocht naar gepaste locaties die het best aansluiten op de noden van de studenten. Ontmoetingscentra Ingelram (Esen), Ter Zaele (Beerst) en Volcraven (Oostkerke) zijn nieuwe locaties voor Blokkot.

Planning Blokkot – telkens van 8 - 22 uur

  • OC Zonnestraal: 10 plaatsen
  • OC Ingelram Esen: 30 plaatsen
  • OC Ter Zaele Beerst: 18 plaatsen
  • OC Volcraven Oostkerke: nog niet bepaald
  • OC De Kring Keiem: 21 plaatsen

Op paasmaandag 5 april is Blokkot uitzonderlijk gesloten.

Nieuwkomers in de dorpen

Midden maart organiseerde de jeugddienst een poll om na te gaan welke locaties de studenten verkozen om te studeren. De vraag om zowel locaties in het centrum als in de dorpen viel hierin op, waardoor de ontmoetingscentra in Esen, Beerst, Oostkerke, Keiem en Zonnestraal nu ingezet worden als locatie. Deze locaties laten het toe om studenten coronaproof te laten studeren. Het zoeken naar locaties was niet evident, veel locaties in het centrum worden gebruikt voor de sportkampen in de paasvakantie.

Ik wil annuleren

Heb je gereserveerd maar lukt het toch niet om af te komen? Laat dit dan weten via jeugd@diksmuide.be of stuur een chatberichtje naar de Facebookpagina van de jeugddienst, zo kan iemand anders gebruikmaken van jouw plaats.

Cijfers kerstvakantie 2020

In de vorige blokperiode verwelkomden we 122 studenten tussen 13 december en 31 januari. Ook toen zorgde de jeugddienst voor de nodige voorzorgsmaatregelen om het veilig te houden. Ze zorgden voor voldoende ruimte tussen de tafels, er was aandacht voor hygiëne, ze maakten een circulatieplan met pijlen en spreidden de studenten over verschillende locaties. Ook toen verliepen de inschrijvingen digitaal via Recreatex. Elke student kon gebruikmaken van een locatie, de jeugddienst moest niemand weigeren.

Bloklocatie Max. aantal plaatsen Gemiddeld aantal studenten (per dag) Hoogst genoteerd aantal studenten (dag) Aantal unieke studenten over de volledige periode
oc De Kring Keiem 21 11 20 25
Polyvalente ruimte De Pluimen 14 10 14 (volzet) 38
oc St. Sebastiaan 16 10 16 (volzet) 35
oc Zonnestraal 10 9 10 (volzet) 24
TOTAAL 61 40 60 122
Nieuwsoverzicht