naar inhoud
Corona - mondmasker

Paaskampen gaan door, scholen organiseren zelf noodopvang 

26 mrt
Na de vele wijzigingen in de coronamaatregelen kwam de stedelijke crisiscel in Diksmuide bijeen om de situatie voor onze stad te bespreken. De paaskampen kunnen doorgaan in een basisbezetting en ook Blokkot gaat door. De scholen organiseren zelf de noodopvang volgende week.

Opvallend is dat Diksmuide het – ondanks de stijgende cijfers in de rest van het land – erg goed doet. De laatste zeven dagen tellen we 17 besmettingen, dit is het cijfer uit de Zorgatlas. We zijn gretig om dit cijfer naar nul te brengen!

Alles verloopt vlot in het vaccinatiecentrum

Op dit moment is 15,59% van de Diksmuidelingen gevaccineerd, wat neerkomt op 2.130 stadsgenoten die minstens één coronaprik kregen. Dit cijfer wordt berekend op 13.653 inwoners ofwel de Diksmuidelingen ouder dan 18 jaar. Deze week lanceerden we onze reservelijst, 550 mensen schreven zich hier voor in. Toch is het niet zeker dat we die lijst telkens zullen aanspreken. De Diksmuideling is erg punctueel, we hebben nauwelijks mensen die niet komen opdagen en nagenoeg iedereen bevestigt vooraf de afspraak zoals we vragen. Opvallend is dat mensen zich perfect op tijd aanmelden (dus niet te vroeg of te laat), zo ontstaan er geen wachtrij en gaat alles bijzonder vlot. We hopen dat het zo mag verder gaan.

Morgen staat nog een vaccinatiedag gepland waarbij 88 mensen hun vaccin krijgen, de eerstvolgende dag daarna is volgende woensdag 31 maart, dan krijgen 200 inwoners hun vaccin. We zijn momenteel bezig met de bevolkingsgroep +80-jaar.  

Scholen organiseren zelf noodopvang

De jeugddienst contacteerde alle scholen om na te gaan of extra noodopvang nodig is. We kregen door dat bijna alle scholen zelf noodopvang voorzien, slechts een zeer beperkt aantal ouders deed hier een beroep op. We willen de directies en leerkrachten uitdrukkelijk bedanken voor de goede samenwerking en de vlotte bereidwilligheid om in noodopvang te voorzien. We verdelen het werk als het ware, de scholen voorzien in opvang in de lesvrije week, het stadsbestuur in de paasvakantie.   

Paaskampen blijven doorgaan in basisbezetting

Deze week beslisten we om de paaskampen in de paasvakantie te laten doorgaan. De hele organisatie werd herbekeken en aangepast in functie van de nieuwe maatregelen in bubbels van tien kinderen. De collega’s zochten extra locaties en begeleiders en deden een oproep naar de ouders om hun kinderen zelf op te vangen als ze daar de mogelijkheid toe hebben. Een grote groep ouders zocht een oplossing, en daardoor hebben ze de ouders die geen oplossing vonden ook gesteund. We kunnen hiermee immers de kampen laten doorgaan. We zijn trots om deze solidariteit te zien en danken iedereen voor deze inspanning!

Nieuwsoverzicht