naar inhoud
gevel oud zwembad de kupe

Vaccinatie in De Kupe, dit mag je verwachten

17 mrt

Stap 1: je ontvangt een uitnodiging

WANNEER

De Vlaamse overheid bepaalt in welke volgorde gevaccineerd wordt en beschikt over de nodige (medische) info om die volgorde correct te bepalen. Je kunt geen voorrang krijgen of op een reservelijst komen, tenzij je al een vaccinatieafspraak toegewezen kreeg die je wilt verplaatsen.

WIE

Halfweg maart werd gestart met het vaccineren van 65-plussers of mensen uit (jongere) risicogroepen. Wie dit zijn hangt af van informatie die je huisarts doorgeeft over jouw gezondheidssituatie of je gekend bent bij het kankerregister en of je bepaalde medicatie neemt (info gekend bij je mutualiteit). Het stadsbestuur heeft geen invloed op het samenstellen van die lijst.

HOE

Je uitnodiging is persoonlijk, je wordt dus niet samen met gezinsleden uitgenodigd en kunt je vaccinatieafspraak niet doorgeven aan een partner of familielid. Je ontvangt je uitnodiging per brief, en wanneer je e-mailadres en gsmnummer gekend zijn, eventueel ook langs deze kanalen. Die informatie wordt verzameld via officiële overheidstoepassingen als je eBox, MyHealthViewer, etc. of je ziekenfonds. De afzender van de e-mail is cov19-vaccin@doclr.be, de sms komt van het nummer 8811.

Stap 2: Je bevestigt je afspraak

REAGEER
Wanneer je je uitnodiging ontvangt is dit slechts een voorstel. Pas wanneer je reageert op dit voorstel wordt je afspraak vastgelegd. Reageer zo snel mogelijk, zodat geen enkel vaccin verloren gaat. Klik daarvoor op de link in je digitale uitnodiging of contacteer het callcenter bij problemen (051 70 19 76).

Je wil niet gevaccineerd worden

Een vaccinatie is niet verplicht. Let wel, wanneer je nadien van gedachte verandert, ben je pas opnieuw aan de beurt op het einde van de vaccinatiecampagne. Reageer ook op een eventuele uitnodiging als je niet gevaccineerd wil worden of eerder al gevaccineerd werd via bijvoorbeeld je werkgever. Dat is van cruciaal belang om geen vaccins verloren te laten gaan.

Je kunt niet op de voorgestelde datum

Ben je niet vrij op de voorgestelde datums? Raadpleeg dan eerst het afspraakprogramma. Is niet alles duidelijk? Neem dan contact op met het callcenter (051 70 19 76). Zij noteren je gegevens voor een volgende vaccinatiedag. Van zodra meer vaccins geleverd worden – en er bijgevolg meer vaccinatiedagen zijn – zal je je afspraak ook zelf online kunnen omboeken.

Meer informatie over de vaccinatie

Er is uitgebreide informatie over alle aspecten van de vaccinatie beschikbaar op www.diksmuide.be/coronavirus, www.laatjevaccineren.be en op www.info-coronavirus.be. Je kunt ook terecht bij het callcenter (051 70 19 76) van vaccinatiecentrum De Kupe.

Nieuwsoverzicht