naar inhoud
Magneetvissen

Magneetvissen: hengelen volgens de regels

26 feb
Magneetvissen is de laatste jaren aan een flinke opmars bezig, maar het mag lang niet overal en je hebt de nodige erkenning/toestemming nodig. We zetten de belangrijkste regels op een rijtje.

- Magneetvissen is een bijzondere vorm van  metaaldetectie en je hebt dan ook een officiële erkenning als metaaldetectorist nodig van het agentschap Onroerend Erfgoed.

- Voor je kan beginnen met magneetvissen, heb je altijd de toestemming nodig van de eigenaar van het water waarin je te werk gaat. Geopunt.be of het geoportaal van Onroerend Erfgoed zijn een goede basis om je zoektocht naar de eigenaar of beheerder te starten.

  • De Vlaamse Waterweg nv verbiedt magneetvissen in alle bevaarbare waterlopen waar het eigenaar van is, vooral uit veiligheidsoverwegingen. In heel wat stromen of waterlopen kan er immers nog munitie liggen van zowel de Eerste als Tweede Wereldoorlog.
  • De Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) verbiedt magneetvissen om sinds begin februari 2021ook in onbevaarbare waterlopen – categorie 1 (in het beheer van VMM). Ze doet dat ook omwille van de veiligheid en om de ecologische doelstellingen van deze waterlopen niet in het gedrang te brengen.

Wil je meer info, raadpleeg dan zeker eens de blogpost van Onroerend Erfgoed over wat er wel/niet kan.

Nieuwsoverzicht
Sluiten

We werken enkel op afspraak

Door de strengere coronamaatregelen zijn de administratieve dienstverlening en het sociaal huis enkel open op afspraak.

Contacteer de betreffende dienst, neem contact op met ons centraal onthaal (051 79 30 00 of onthaal@diksmuide.be) of maak gebruik van het e-loket.

#samendoordewinter #zorgvoorelkaar