naar inhoud
Vaccinatiecentrum De Kupe

Vaccinatiecentrum De Kupe klaar voor test

18 feb
Ondertussen leggen de stadsdiensten de laatste hand aan het vaccinatiecentrum. Vandaag krijgt een eerste aangestelde groep vrijwilligers een rondleiding en wordt het centrum getest door figuranten. Zondag wordt voor de eerste keer effectief gevaccineerd.

Vrijwilligers

Heel wat vrijwilligers stelden zich kandidaat om te helpen in het vaccinatiecentrum. In eerste instantie werden de vrijwilligers die de meeste uren beschikbaar zijn gecontacteerd. Deze week kwam een dertigtal vrijwilligers langs voor een intakegesprek.

Testrun op donderdag, echte test op zondag

Vandaag, donderdag 18 februari, vindt een eerste grote test plaats in vaccinatiecentrum De Kupe, dan worden ook de vrijwilligers klaargestoomd voor hun taak. Zondag volgt een test met echte vaccins. Essentiële beroepsgroepen worden dan samen met de vrijwilligers gevaccineerd. Het gaat om 200 vaccins over vier vaccinatielijnen.  

Hoe word je opgeroepen?

65-plussers, medische risicogroepen tussen 45 en 65 en essentiële beroepsgroepen worden eerst gevaccineerd, daarna volgen de andere leeftijdsgroepen.

Wanneer jij aan de beurt bent ontvang je een uitnodiging per brief met daarin het tijdstip waarop je verwacht wordt. Die afspraak kan je bevestigen, of je kunt een ander tijdstip kiezen. Dat doe je digitaal via https://www.laatjevaccineren.be of telefonisch via 051 70 19 76. De openingsuren van het callcenter zijn de volgende:

  • Maandag: 9-12 en 14-16 uur
  • Dinsdag: 9-12 en 16-19 uur
  • Woensdag: 9-12 en 14-17 uur
  • Donderdag: 9-12 en 14-16 uur
  • Vrijdag: 9-12 en 14-16 uur

Zo verloopt je eerste vaccinatiebezoek aan ‘De Kupe’

  1. Controle lichaamstemperatuur aan de ingang. Is deze na een tweede controle (na vijf minuten) nog steeds te hoog? Raadpleeg dan je huisarts en maak een nieuwe vaccinatieafspraak.
  2. Geen koorts? Ga binnen en meld je aan bij het onthaal met je identiteitskaart. Je krijgt mee welke vaccinatielijn je mag volgen.
  3. Wacht tot het lampje bij jouw vaccinatielijn brandt en volg daarna de looplijnen van je toegewezen vaccinatielijn.
  4. Controle algemene gezondheid (allergieën, medische voorgeschiedenis, …). Alles oké? Dan krijg je meteen je vaccin toegediend.
  5. Volg de pijlen naar de wachtruimte (vroeger peuterbad) waar je een kwartier wacht om zeker te zijn dat er geen allergische reactie optreedt.

Ik ben niet goed te been. Mag ik mij door iemand laten begeleiden?

Natuurlijk. Je mantelzorger mag je naar het vaccinatiecentrum brengen en je het hele parcours begeleiden. Indien nodig zijn er ter plaatse rolstoelen aanwezig. Geraak je moeilijk tot bij het vaccinatiecentrum en is het openbaar vervoer geen optie? Dan kan je voor vier euro de hulp inroepen van de minder mobielencentrale. Deze vrijwilligers begeleiden je ook in het vaccinatiecentrum als je dat verkiest. Vraag bij het bevestigen van je vaccinatieafspraak of je hiervoor in aanmerking komt.

Nieuwsoverzicht
Sluiten

We werken enkel op afspraak

Door de strengere coronamaatregelen zijn de administratieve dienstverlening en het sociaal huis enkel open op afspraak.

Contacteer de betreffende dienst, neem contact op met ons centraal onthaal (051 79 30 00 of onthaal@diksmuide.be) of maak gebruik van het e-loket.

#samendoordewinter #zorgvoorelkaar