naar inhoud
Water en Vuur

Sabayon XL

03 feb
Een jaar lang krijg je iedere maand een recept voorgeschoteld van een Diksmuidse kok. Elk recept bestaat voornamelijk uit streekproducten van Diksmuidse bodem. Zo zetten we letterlijk en figuurlijk onze heerlijke en kwalitatieve producten op de kaart.

Deze maand stelt Tijl De Vriendt (41) van restaurant Water en Vuur een streekgebonden creatie voor.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 5 eierdooiers (onze eitjes komen van onze eigen kippen)
  • 2 el honing (de honing komt van een bevriende imker uit Stuivekenskerke. Via de Diksmuidse imkersbond vind je tal van adresjes waar je honing vindt om de vingers bij af te likken)
  • enkele draadjes saffraan (biologische moestuin van 't Land van Vlierbos in de IJzerboomgaard)
  • 46 cl XL pale-ale (speciaal 40e verjaardagsbier van het eerste officieel brouwsel van de Dolle Brouwers in Esen)
  • enkele kiwi's uit eigen tuin (kiwi's van eigen kweek zijn misschien wel klein, maar des te lekkerder. Oogsten kan vanaf nov-dec en zo kan je de ganse winter genieten van deze heerlijke vruchten. Plant je een kiwiplant, dan kan je na 5 à 10 jaar je eerste vruchten plukken.)

Zo ga je te werk

  1. Meng alle ingrediënten in een diepe pan met zware bodem.
  2. Klop de massa stevig op hoog vuur tot die schuimt.
  3. Verdeel warm over de fijngesneden kiwi's.
  4. En nu, genieten maar!

Maak dit gerecht na en win een eetbon t.w.v. €60

Tijl leverde al heel wat werk, nu is het aan jou! Maak dit gerecht en post een foto ervan op Facebook of Instagram met hashtag #diksmuidsestreekproducten. Op het einde van de maand pikt een onschuldige hand twee winnaars die een bon krijgen ter waarde van €60 bij restaurant Water en Vuur.

Psst, vergeet niet om je bericht openbaar te delen, zodat wij het zeker kunnen zien. 

Dit is Tijl:

 

“Onder het motto 'vers, verser, dichtst van bij ons' kookt Water en Vuur al 18 jaar heel graag met streekproducten. Onvoorstelbaar veel topproducten zijn vlakbij te vinden. Voor deze rubriek maakten we met veel goesting dit warm winterdessertje.”

“In 2003 startten we met Water en Vuur op het binnenvaartschip nabij de IJzertoren. In het najaar van 2019 zijn we verhuisd naar de voormalige veevoederfabriek in het centrum van de stad. We houden van de ruimdenkendheid, het positivisme en de onstilbare drang om geprikkeld te worden door verandering. Het siert met Grote Smaak de doorsnee Diksmuideling. We zijn al ruim 18 jaar overtuigd van de meerwaarde van lokaal lekkers. Hoe meer mensen mee op de kar springen, hoe beter!”

 

Restaurant Water en Vuur

Tijl De Vriendt en Gudrun Serruys

Grote Dijk 6, Diksmuide

051 511 511 

www.waterenvuur.be

Facebook: Water en Vuur

 

Nieuwsoverzicht