naar inhoud
plant, pot in vorm halve wereldbol

Inwoners Diksmuide mee aan zet voor opmaak lokaal klimaatplan

08 feb
De stad Diksmuide geeft haar inwoners inspraak bij de opmaak van een lokaal klimaatplan. Zowel via een bevraging op papier als via het nieuwe digitale inspraakplatform kunnen individuele inwoners en (landbouw)ondernemingen hun mening kwijt over welke klimaatacties zij belangrijk vinden.

Klimaatverandering is geen ver-van-ons-bed-verhaal: lange droge periodes, hittegolven, felle(re) buien… Niet uizonderlijk meer. Diksmuide ondertekende mee het Burgemeestersconvenant 2030 om onder meer de CO2-uitstoot met 40% te verminderen ten opzichte van 2011. Om de acties concreet te maken, bundelt de stad de krachten samen met de steden en gemeenten uit de groep ‘Van Zee tot IJzer’ (Koekelare, Koksijde, Kortemark, Langemark-Poelkapelle, Lo-Reninge, Nieuwpoort en Veurne) voor de opmaak van een lokaal klimaatplan.

Inwoners bepalen mee de inhoud

Inwoners, zowel individuen als (landbouw)ondernemingen, bepalen mee het belang van de acties en waar we samen in Diksmuide werk moeten van maken. Concreet kunnen ze hun mening laten horen via ofwel de enquête die in het stadsmagazine Diksmuide Info van februari staat ofwel digitaal via het nieuwe publieke inspraakplatform http://participatie.diksmuide.be. Ondernemingen krijgen een digitale enquête, maar kunnen op eenvoudig verzoek bij de dienst milieu en duurzaamheid ook een papieren exemplaar verkrijgen. De bevraging loopt de hele maand februari en focust op thema’s zoals mobiliteit, energie, water, wonen, groen en economie. Deelnemers maken bovendien kans op een duurzame prijs. 

Digitale klimaatweek

Om (het belang van) het klimaat nog eens extra in de verf te zetten, houdt de dienst milieu en duurzaamheid naar aanleiding van Dikketruiendag in de week van 8 februari een digitale klimaatweek. Onder meer op het programma: een (gratis) online klimaatdocumentaire, een leuk lokaal lekker gerechtje en tips om een plasticvrij(e)dag te houden…

Meer info

Dienst milieu en duurzaamheid

Heernisse 6, Diksmuide

051 79 31 42

duurzaamheid@diksmuide.be

Nieuwsoverzicht