naar inhoud
Zwembad D Oud-5

Lanceer jouw idee voor nieuwe bestemming 'De Kupe'

28 jan
De stad Diksmuide legt de toekomst van de site van het oud zwembad ‘De Kupe’ in de handen van haar inwoners. Via een participatietraject is het de bedoeling om deze bestuursperiode een voorstel voor een nieuwe invulling met publieke functie naar voren te schuiven.

86 acties voor 8600: Diksmuidelingen aan het roer

Na bijna een halve eeuw zwemplezier, sloot ‘De Kupe’ in september 2019 de deuren. Sindsdien kunnen waterratten terecht in het nieuwe familiezwembad van sportcomplex ‘De Pluimen’. ‘De Kupe’ kreeg tijdelijk andere invullingen (Pop-up CC De Kupe & vaccinatiecentrum), maar voor de nieuwe definitieve bestemming van de site hebben de Diksmuidelingen het voor het zeggen. Het is één van de 86 acties voor 8600 om samen met de inwoners, binnen de technische en budgettaire mogelijkheden, een publieke invulling aan het domein te geven. 

Ideeën verzamelen

Tijdens de hele maand februari kunnen inwoners volop hun (wilde) ideeën spuien en dat zowel op papier als digitaal. Via het nieuwe publieke inspraakplatform http://participatie.diksmuide.be of rechtstreeks via de buurtapp Hoplr kunnen Diksmuidelingen hun idee lanceren, in dialoog gaan met elkaar of elkaar inspireren…

Inwoners die het liever op papier doen, vinden in de februari-editie van het stadsmagazine Diksmuide Info een wit blad. Daar kunnen ze hun idee kwijt door het gewoon neer te pennen, een schets uit de losse pols te maken of hun plannen te (ont)vouwen. Hun idee kunnen ze achterlaten in alle brievenbussen van de Diksmuidse ontmoetingscentra of in het stadhuis.

Neem een kijkje of reageer

Heb je zelf niet echt een idee, maar ben je benieuwd naar wat anderen voorstellen? Dan kan je ook altijd een kijkje nemen op het platform of op Hoplr. Zie je iets wat je wel bekoort, geef dan zeker een bevestigende reactie op dat idee! 

Voorwaarden

Bij de voorstellen houden de inwoners best wel rekening met de erfenis van Laure Fredericq, die de grond waar ‘De Kupe’ nu staat na de Eerste Wereldoorlog aan de stad heeft geschonken. De nieuwe invulling moet een openbare functie hebben.

Verder verloop

Alle ideeën worden gebundeld volgens een aantal thema’s om er in de loop van het voorjaar samen met geëngageerde burgers verder mee aan de slag te gaan en een aantal thema’s concreet vorm te geven. Hoe dat precies in zijn werk zal gaan, hangt af van de op dat moment geldende coronamaatregelen.

Buurtapp Hoplr

Het inspraakplatform http://participatie.diksmuide.be is een onderdeel van de buurtapp Hoplr. Voor het stadsbestuur zijn er geen extra kosten aan gelinkt.  

Nieuwsoverzicht