naar inhoud
6 gouden regels tegen corona

Weinig positieve testen vanuit secundair onderwijs, Vrije basisschool Vladslo gaat week op slot en Vrije basisschool Esen sluit preventief voor één dag

21 jan
Nadat we gisteren de testresultaten van de lagere scholen binnenkregen, volgde vandaag het secundair onderwijs. We kregen, net als gisteren, geruststellend nieuws.

Opluchting in secundaire scholen

Van de 1300 stalen onderscheiden we 1100 leerlingen en 200 personeelsleden. Slechts 11 stalen gaven een positieve test. Er is één besmetting met de Britse variant vastgesteld in campus Cardijn waarvoor er momenteel een doorgedreven contacttracing gebeurt. De secundaire scholen kunnen gewoon open blijven en de lessen verdergezet. Er is geen enkel element dat rechtvaardigt dat we nu strengere maatregelen nemen en daar zijn alle scholen opgelucht over.

Vrije basisschool Vladslo gaat week op slot

In de Vrije basisschool in Vladslo testte vandaag een kleuterleidster positief op het coronavirus. In een dergelijke situatie worden kleuters allemaal hoogrisicocontacten. Alle ouders zijn verwittigd, de kleuters zelf worden niet getest. Veel van de kinderen vertonen wel verkoudheidssymptomen. Aangezien er hoogrisicocontact was met andere leerkrachten werd meteen op veilig gespeeld en wordt de school om organisatorische redenen gesloten tot en met volgende week vrijdag. Hier werden de regels van de contacttracing toegepast. De ouders van de leerlingen in de school worden op dit moment verwittigd.

 

Vrije basisschool Esen sluit preventief één dag

Vandaag kregen we vanuit de Vrije basisschool in Esen een tweede melding van een leerkracht die positief testte. De situatie wordt verder geanalyseerd in samenwerking met de diensten van het Agentschap Zorg en Gezondheid. De ouders zijn verwittigd over deze preventieve sluiting.

Nieuwsoverzicht