naar inhoud
Vaccinatiecentrum Diksmuide

Oud zwembad de Kupe wordt tweede vaccinatiecentrum in de eerstelijnszone Westkust & Polder

14 jan
Gouverneur Decaluwé besliste eerder vandaag samen met de burgemeesters van Diksmuide en Middelkerke dat het tweede vaccinatiecentrum voor de eerstelijnszone Westkust & Polder in Diksmuide wordt ingericht.

Diksmuide bracht het oud zwembad naar voren als geschikte locatie met een vlotte bereikbaarheid als grootste troef. Gisteren werd al bekend dat een van de twee vaccinatiecentra van deze zone in Furnevent in Veurne wordt ingericht.

Eerstelijnszone Westkust & Polder

De eerstelijnszone Westkust en Polder kreeg de opdracht om één of twee vaccinatiecentra in te richten. De burgemeesters van de verschillende gemeenten waren hiervoor aan zet. Gisteren werd al bekend dat Furnivent in Veurne zal dienen als vaccinatiecentrum voor de gemeenten Veurne, De Panne, Koksijde, Nieuwpoort en Alveringem. Oud zwembad De Kupe wordt nu het tweede vaccinatiecentrum voor de eerstelijnszone. Diksmuide is de grootste gemeente van West-Vlaanderen, de afstand naar andere vaccinatiecentra is te groot. De inwoners van Middelkerke krijgen de optie om zich aan te sluiten bij het vaccinatiecentrum van Oostende.

Vlot bereikbare locatie

Een vaccinatiecentrum moet een minimale oppervlakte hebben van 1.000 m². De totale vloeroppervlakte van het oud zwembad is 1.048 m² en voldoet dus perfect hieraan. Bovendien is de locatie vlot bereikbaar, zowel met het openbaar vervoer als met de wagen. Het oud zwembad bevindt zich aan het trein- en busstation. Het treinstation bevindt zich op twee minuten wandelen van het voormalig zwembad. Kom je met de bus dan moet je enkel de straat oversteken. Net naast het oud zwembad is er een parking met 48 plaatsen. De stationsparking ( op 250 meter afstand) heeft daarnaast nog eens 200 parkeerplaatsen. 

Buslijnen

Voor wie met de bus wil komen zijn er heel wat mogelijkheden. Een overzicht van alle buslijnen met haltes aan het station:  

  • 20  => Merkem- Ieper ( Woumen)
  • 24 =>oostvleteren Poperinge (? Woumen) (?Nieuwkapelle en Oudekapelle)
  • 30 => Houthulst – Staden - Roeselare (Esen)
  • 31 => zarren Staden – Hooglede- Roeselare ( Esen)
  • 32- Veurne  - Diksmuide – Kortemark- Lichtervelde ( Kaaskerke, Pervijze, Oostkerke, Esen)
  • 41=>  Nieuwpoort (Kaaskerke, Pervijze, Oostkerke)
  • 53 =>Leke – Leffinge – Oostende ( Beerst, Keiem, Leke)
  • 64 => Koekelare- Torhout – Aartrijke ( Esen, Vladslo)
  • Belbus voor Sint-jacobskapelle, Stuivekenskerke en Lampernisse

 

Adres

Het adres van het voormalig zwembad De Kupe is Laure Fredericqlaan 15, 8600 Diksmuide. Coördinaten: 51°02'04,46"NB - 2°52'10,71"OL

 

Hoe word je opgeroepen?

De vaccinatiecentra openen begin maart. 65-plussers, medische risicogroepen (tussen 45 en 65) en essentiële groepen worden eerst gevaccineerd, daarna volgen de andere leeftijdsgroepen. Wanneer jij aan de beurt bent om je te laten vaccineren, ontvang je een uitnodiging via sms, mail of brief met daarin het tijdstip wanneer jij verwacht wordt. Lukt dat voorgestelde moment niet? Dan kies je een ander tijdstip dat jou beter past. De contactgegevens om die afspraak te verplaatsen vind je in de uitnodiging.

Nieuwsoverzicht